Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev po obhajilu, ko nas muči depresija

WOMAN,PRAYER,MASS

Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 25/01/20

Prosimo Boga, naj ogreje naše srce z ognjem svoje ljubezni

Pride obdobje v življenju, ko obiskujemo sveto mašo in prejemamo sveto obhajilo, pa kljub temu čutimo, kako nas grabijo kremplji depresije. V teh trenutkih se naša srca zaprejo Božji ljubezni in zelo težko ga spustimo v svoje življenje.

Ko se znajdemo v takšnem stanju, moramo glasno zaklicati Bogu in mu dopustiti, da skozi drobno režo vstopi v naše srce, da bi ga lahko znova vnel s svojo ljubeznijo.


FRUSTRATION

Preberite še:
8 simptomov depresije: bodite pozorni nase in na svoje bližnje

Mary Loyola v svoji knjigi z naslovom Welcome! Holy Communion (Dobrodošlo, sveto obhajilo!, op. prev.) v molitvi zelo natančno opisuje te občutke: molitev naj bi izgovarjali po prejemu svetega obhajila, takrat ko imamo Jezusa v sebi, On pa trka na vrata našega srca.

Tu te imam, objemam te s svojim drobnim srcem, o neskončni, brezmejni Bog! Jaz, ubog in šibak, nosim tebe, Stvarnika nebes in zemlje, vseh vidnih in nevidnih stvari … Olajšaj mi prosim pogovor s teboj. V veselju, v težavah ali v negotovosti naj bo moja prva misel vedno namenjena tebi in iskanju tvojega nasveta.Moje srce, o Bog, je hladno in sebično. Takšen je bil tudi svet, ko si vstopil vanj. Toda kakšno spremembo je povzročil tvoj prihod! Ne naenkrat, ampak postopoma se je zgodila čudovita sprememba. Zanetil si jo s svojo vseobjemajočo ljubeznijo do Boga in človeka. In plamen se je razširil, še vedno se širi, in vsi, ki smo tvoji, smo poklicani, da ga vzdržujemo in širimo. Toda če želimo ogreti druga srca, morajo naša nenehno goreti. Ogrej moje srce, o Bog, tako da se ga dotakneš s svojim srcem!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


web 3 martin golob

Preberite še:
Eno je res obrabljeno, v drugem pa je plonk listek. Kaj je to?


POWELL BROTHERS

Preberite še:
Video fanta, ki prepeva svojemu bratcu z Downovim sindromom, obnorel splet


MAJA BRATINA

Preberite še:
“Kljub številnim preizkušnjam nisem nikoli odnehala”

Tags:
depresija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.