Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Robbie Williams: Oboževalci mi pomagajo, da se spreminjam na bolje

ROBBIE WILLIAMS

MediaPunch/REX/Shutterstock

Dolors Massot - objavljeno 08/01/20

Pevec se s težavami v duševnem zdravju spopada s podporo žene, otrok in svojih oboževalcev

V prazničnih dneh se je Robbie Williams odločil pokazati svojo najbolj ganljivo plat. V intervjuju za dnevnik The Sun je priznal, da ga težave z mentalnim zdravjem občasno prisilijo, da se umakne z odrov in od stikov z ljudmi.


ANDREA BOCELLI

Preberite še:
Slepi pevec zapel skupaj s sinom in osupnil vse

“Moram paziti nase”

Williams pri sebi prepoznava poseben talent za glasbo, zaradi česar je izjemen na odru. A slava ga presega in ugotavlja: “Moram paziti nase. Če se omejim samo na svoje zmožnosti, na koncu vse pokvarim.” Slava mu jemlje ravnovesje. “Imam bolezen, ki me želi uničiti. Nahaja se v moji glavi, zato se moram zavarovati pred tem.” Slava ga preplavlja in občasno ne pomaga nič drugega, kot da se popolnoma umakne.

Za letošnji božič je zvezdnik svojim oboževalcem podaril album The Christmas Presents (Božična darila). Ko ga je predstavljal, je odprl svoje srce in vse presenetil z besedami: “Vem, da so ljudje zelo dobro in ljubeznivo sprejeli moj zadnji album. Ogledujejo si videospote, komentirajo in običajno, ko mi pišejo, mi pripovedujejo svoje življenjske zgodbe. Zares ganljivo je, da mi nekdo zaupa tako osebno.”


MAN MUSIC

Preberite še:
Znanstveniki odkrili “čudežno pesem”, ki preganja tesnobo


FREDDIE MERCURY

Preberite še:
Jesus, pesem Freddieja Mercuryja, ki je verjetno ne poznate

Zapisi njegovih sledilcev so zdravilo zanj

Robbie Williams je opisal vsebino teh sporočil: “Vem, da se veliko mojih poslušalcev ukvarja z nego in skrbjo za starostnike in ljudi s posebnimi potrebami. Veliko je tudi medicinskih sester. Z eno besedo: so osebe, ki vsak dan živijo usmiljeno ljubezen do drugih, jim pomagajo in jim lajšajo trpljenje.”

“Bogu se zahvaljujem zanje, saj so moj navdih,” pravi pevec. “Še več, so moj navdih, da lepše živim in se spominjam tistih, ki jim ne gre dobro.”

Zaradi preobremenjenosti in anksioznosti, ki mu jih povzročajo veliki dogodki, je moral pevec odpovedati več koncertov v živo. Sedaj že bolje nadzoruje svojo omejitev. Ključno vlogo v tem procesu sta imela sočutje in ljubezen njegovih oboževalcev.


ANDREA BOCELLI

Preberite še:
Andrea Bocelli navdušuje z videom, ki priča o ljubezni do žene

“Z ženo podpirava drug drugega”

“Ko sem se pred nekaj leti poročil in so se rodili najini otroci, moje veliko veselje, je moje življenje postalo bolj pristno in se je resnično spremenilo. Moja žena skrbi za domače ognjišče in na srečo podpirava drug drugega. Pred prazniki so pri nas doma vedno posebne priprave, čeprav za nekatera področja skrbi izključno moja žena.”

“Rojstvo otrok je bilo zame velika sprememba v življenju, nanj sem začel gledati čisto drugače. Našel sem več moči za mnoge druge stvari, ki so se mi prej zdele nemogoče,” dodaja.

Novi album, ki ga je izdal oktobra, vsebuje dve plošči: Christmas Past (Božič nekoč), na katerem je zbral priljubljene melodije, in Christmas Future (Božična prihodnost), na katerem so nove skladbe.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katja Tušek.


DISAPPONITED

Preberite še:
“Da bi pozdravili bolečino, jo moramo najprej začutiti”


INTROVERT PARENT

Preberite še:
10 svetopisemskih citatov za utrujene starše




Preberite še:
Šopek rož, namenjen mrtvi ženi, je podaril paru in pomiril njun prepir

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.