Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pretresljive besede vdove: Če bi vedela, da te danes zadnjič gledam …

LOVING COUPLE

Shutterstock

Aleteia - objavljeno 07/01/20

Če čakate na jutri, zakaj tega ne storite danes?

Tisti, ki so poznali 93-letno Američanko Normo Doris Jackson Cornett, so v njej prepoznali vzor elegantne in nežne ženske, ki je bila vedno pripravljena pomagati. Za vsakogar je našla spodbudno besedo in skozi življenje je stopala z nasmehom na obrazu.

V zakonu se jima je z možem Fordom Derwoodom rodilo šest otrok. Poročena sta bila 20 let, potem pa je mož nenadoma umrl. Nikoli več se ni poročila. Kljub težki izgubi je živela polno življenje, posvečala se je otrokom ter pozneje vnukom in pravnukom. Čas, ki jima je bil z možem namenjen, jo je pripeljal do globokih spoznanj, ki jih je strnila v obliki nagovora, ki ga lahko preberete v nadaljevanju. Lahko nas veliko nauči.


St. Stephen of Hungary

Preberite še:
Globoko sporočilo svetnika svojemu sinu

Če bi vedela, da te danes zadnjič gledam, kako zaspiš, bi te pokrila mnogo bolj nežno in molila k Bogu, da čuva tvojo dušo. Če bi vedela, da te danes zadnjič gledam, kako odhajaš skozi vrata, bi te objela, poljubila in poklicala nazaj za še en in še en poljub.

Če bi vedela, da danes zadnjič slišim tvoj glas, ki me nežno hvali in vzpodbuja, bi vzela kamero in posnela vsako tvoje dejanje in besede, da bi si to lahko predvajala vedno znova, dan za dnem.

Če bi vedela, da je danes zadnjič, potem bi si vzela minuto več, se ustavila in rekla: “Ljubim te!”, namesto da bi predpostavljala, da to že veš.

Če bi vedela, da je danes zadnjič, bi s teboj delila ta dan, namesto da bi ga izpustila, ker bi mislila, da bo takšnih dni še veliko.


ANJA NARALOČNIK

Preberite še:
“Če ni časa za bližnje, to pomeni, da ti niso prioriteta”

MOM
Martin Novak|Shutterstock

Ampak za vsak slučaj, če jutri ne pride in če je danes vse, kar imam, bi ti želela povedati, kako zelo te imam rada.

Jutri ni obljubljen nikomur, ne mladim, ne starim, in danes je morda zadnja priložnost, da močno objamete tiste, ki jih imate radi.

Torej, če čakate na jutri, zakaj tega ne storite danes?

Če jutri nikoli ne pride, potem boste zagotovo obžalovali dan, ko si niste vzeli dodatnega časa za nasmeh ali poljub in da ste bili preveč zaposleni, da bi podarili nekomu tisto, za kar bi se pozneje izkazalo, da je bila njegova poslednja želja.

Zato objemite vaše ljubljene danes, jim šepetajte na uho in povejte, kako radi jih imate. Vzemite si čas za “Žal mi je”, “Prosim, oprosti mi”, “Hvala!” ali “Saj je v redu”.

… In če jutri ne pride, potem ne boste obžalovali tega dne.




Preberite še:
“Zaslišal sem samo glasen pisk lokomotive in filma je bilo konec”


ROZWÓD

Preberite še:
Ženske po ločitvi: moje življenje je dar


COUPLE

Preberite še:
Kako veste, da si nekdo želi z vami resne zveze?

Tags:
družina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.