Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Če ste pred kratkim postali starši, prosite Boga za pomoč!

FAMILY

Makestory studio - Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 09/12/19

Molitev za novopečene starše

Ste morda pred kratkim postali starši? Iskrene čestitke! Bog vas je blagoslovil s čudovitim darom, zdaj pa prihaja najzahtevnejša plat starševstva: vzgoja otroka, da bi postal dober človek!

Potrebovali boste vso pomoč, ki je na voljo, in za začetek bo najbolje, če zanjo prosite Boga. Običajno so najpristnejše molitve tiste, ki privrejo iz srca, toda včasih morda potrebujemo malce pomoči, zato vam tule ponujamo prirejeno molitev iz družinskega molitvenika iz leta 1845. Molitev je zelo iskrena v svojih prošnjah in pred Boga polaga vse potrebe novopečenih staršev, posebej tisto stvarnost, da se otroci dobrih (in slabih) navad najpogosteje naučijo od svojih staršev.


HOSPITAL BAG

Preberite še:
8 stvari, ki naj jih katoliške mamice vzamejo v porodnišnico

Ne glede na to, kaj boste storili, ne trudite se, da bi se starševstva lotevali na lastno pest!

Dobri Bog, čigar preroki so otroke razodeli kot blagoslov, naj moje napake nikoli ne bodo ovira na poti tvoje milosti. Naj bodo otroci, ki si mi jih zaupal, blagoslov in tolažba v mojem življenju. Prosim te, da bi jih znal vzgajati v kreposti in pobožnosti: in Gospod, prosim te, podari jim takšne lastnosti in značaj, da bodo v življenju znali delati dobro in se izogibati zlu, ki jim bo prekrižalo pot.Nakloni jim, v obilju svoje milosti, zdravja, moči in spretnosti; podeli jim voljo, da si bodo prizadevali biti vedno boljši, in moč, da bodo znali čim bolje izkoristiti vsa sredstva za izkazovanje svoje dobrote v tvojo čast.Nauči me, dobri Bog, da jim bom znal biti zgled, po kateri poti naj stopajo v življenju. Nauči me, da jim bom znal privzgojiti strah in ljubezen do tebe: in naj nikoli, nikoli ne zapadejo v greh zaradi slabih navad ali kakršnihkoli škodljivih nagnjenj, ki bi se jih lahko naučili od mene. Naj jim moj zgled ne prinese žalosti in trpljenja: naj ne trpijo krivde zaradi moje malomarnosti ali popustljivosti. Obvaruj jih slehernega greha, Gospod; in prav posebej tistega greha, ki bi se ga naučili od mene. Naj živijo nedolžno in sveto; naj ne pozabijo cilja, zaradi katerega jim je podarjeno življenje: naj nikoli ne pozabijo blaženosti, ki nas vse čaka v tvojem kraljestvu.Prosim te, Oče, usliši mojo molitev, po Jezusu Kristusu, svojem ljubljenem Sinu, nad katerim imaš veselje. Amen.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.




Preberite še:
Otroške molitvice: Ne v skušnjavo, ampak “ne pelji nas skoz’ štalo”


EDUCATION

Preberite še:
Učni predmet finskih šol, ki bi ga morali vpeljati tudi pri nas


PALCJE

Preberite še:
Vas Palčje, kjer ni palčkov, stoji pa cerkvica Svetega Miklavža

Tags:
molitevrojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.