Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Molitev pred obhajilom, ko vaša duša potrebuje osvežitev

EUCHARISTIE MESSE

Pascal Deloche I Godong

Philip Kosloski - objavljeno 30/11/19

Močna molitev, ki nam lahko pomaga znova vneti željo po evharistiji

Včasih smo v skušnjavi, da bi se med nedeljsko mašo preprosto prepustili dogajanju. Sedamo, poklekamo in se postavimo v vrsto za obhajilo. S srcem pa nismo povsem pri stvari in nimamo kakšne posebne želje, da bi prejeli Jezusa v evharistiji.

Eden izmed načinov, da se izognemo pomanjkanju te želje in se bolje pripravimo na sveto mašo, je ta kratka molitev, ki jo lahko zmolimo pred obhajilom. Najboljše molitve so običajno tiste, ki prihajajo iz srca, vendar včasih ne začutimo dovolj navdiha in ne vemo, kako moliti, da bi predramili svojo dušo.

Dejanje hrepenenja

Spodnja molitev je bila objavljena v knjigi z naslovom Zlati priročnik in se imenuje Dejanje hrepenenja. Vse, kar včasih potrebujemo, da v sebi znova vnamemo željo po evharistiji, so besede molitve, ki bodo predramile našo domišljijo in se dotaknile globin našega srca.

Kakor hrepeni žejno srce po potokih voda, tako hrepeni moja duša po Tebi, moj Odrešenik, moj Gospod in moj Bog. Goreče si želi piti iz teh potokov, ki jih je tvoja ljubezen namenila v njeno tolažbo in uteho. Utrujen od lastnega greha se vračam lačen in žejen ter glasno vzklikam: Usmili se me, o Božji Sin, in mi dovoli, da okusim sladkost na tvoji gostiji ter tako osvežim svojo dušo. O, da bi mojo dušo resnično žejalo po tebi, kruhu angelov, hrani preblaženih duš, in da bi bilo vse, kar je v meni, navdušeno nad okusom tvoje sladkosti! Za vedno se želim odreči svoji nepremišljenosti in šibkosti in iz srca te prosim, moja radost, moja pomoč, moj zaklad in počitek, naj bom v prihodnosti povsem osredinjen nate. Naj si nikoli ne želim ničesar drugega razen tebe; in naj bodo vse stvari brez tebe prazne in ničvredne, moj Bog.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


MARTIN GOLOB

Preberite še:
To je Martinov recept za pravi veseli december


Couple Problem

Preberite še:
Kaj storiti, če po 20 letih zakona do svojega moža ne čutim nič več?

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.