Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Flirtanje ali zmenkarije? Štirje načini iskanja prave ljubezni

COUPLE

Augustino - Shutterstock

Cecilia Zinicola - objavljeno 11/10/19

Ta načela tradicionalnega dvorjenja nam bodo dala večje zaupanje v odnose in modrost, da živimo pristno in trajno ljubezen

Nekoč je bilo očitno, da so zmenki imeli jasen namen. Ljudje prek njih niso izpostavljali svojega srca za zabavo, ampak so z jasnim umom in čistim srcem odkrivali, s kom bi radi delili svoje življenje. Ta tradicionalna oblika zmenkov je tisto, kar je znano kot dvorjenje.

Preden doživite bolečino, ki jo povzroči brezčutno ali nesmiselno razmerje, je dobro prebrati nekaj modrosti iz preteklosti. Ne gre za to, da bi s tem želeli urediti poroko ali priskrbeti partnerja, ampak za zbrane modrosti, ki jih lahko poberemo od tradicionalne romantike, prek katerih bi si lahko pomagali najti ljubezen, ki si jo zaslužimo.


VOLUNTEERS

Preberite še:
Štirje edinstveni vidiki krščanske ljubezni

COUPLE HANDS
Rido I Shutterstock

Bodite previdni glede trenutka in namena zveze

Namen zmenkov je bil vedno iskanje partnerja za poroko. Zato bi morali odnose v zgodnji mladosti graditi zelo počasi. V številne odnose, motivirane s čustvenimi ali fizičnimi potrebami, namreč vstopamo prehitro.

Ti odnosi zato nimajo trdne podlage in jasnosti namena, takšen odnos je zagotovo tudi to, kar poznamo pod izrazom “prijatelja z ugodnostmi”. Takšen užitek na račun drugega nikoli ne more voditi k resnični ljubezni.


DATE

Preberite še:
Kako na zmenku s sozakoncem spet začutiti metuljčke

Prav tako ni pravi odnos tisti, ko se pari zavežejo tako hitro, da komaj vedo, komu so se zavezali ali iz katerega razloga so se zavezali. Ko čas mineva, se težave kopičijo in odnos postane težaven.

Prava ljubezen zahteva ranljivost, zato je pomembno, da ne podarite srca takoj. Ljubezen moramo jemati resneje: ni dobro, da bi se zares romantično zavezali z osebo, s katero ne verjamemo, da si bomo dolgoročno delili življenje.


COUPLE

Preberite še:
Kakšen smisel imajo zmenki?

Poiščite nasvet pri tistih, ki vas imajo najbolj radi

Dvorjenje vabi pare, naj imajo ponižnost, da poiščejo nasvet pri tistih, ki jih imajo radi. Če je moški v preteklosti želel uživati ​​v družbi ženske, je to storil v prisotnosti njene družine z namenom, da bi zaprosil za roko bodoče neveste.

Postopoma se je ta navada izgubila in družinski kontekst se je spremenil v bolj zasebnega. S to izgubo povezanosti z družino je prišla tudi izguba orientacije. Ko izgubiš občutek za smer, je težava v tem, da se ne premakneš nikamor.

Tisti, ki nas poznajo, nas imajo radi in katerim lahko zaupamo (starši, sorojenci ali dobri prijatelji), nas lahko vodijo v trenutkih sprejemanja odločitev, ki so na koncu še vedno osebne, vendar nam njihovi nasveti lahko pri tem zelo pomagajo.


SPEED DATING

Preberite še:
Kako v sedmih korakih povabiti na zmenek

Preživljanje časa z družino in s prijatelji

Preživljanje časa z družino zaljubljencem pomaga, da spoznajo zgodovino ljudi, s katerimi se bodo lahko nekega dne združili. Ne glede na to, kakšna je priložnost ali družinsko srečanje, bo ta čas preživet skupaj pomagal, da bomo lažje razkrili identiteto in značaj druge osebe.

Zdravo je, da zmenke zaljubljenci preživijo tudi v javnosti in da niso nekaj povsem zasebnega. Če bodoča nevesta in ženin preživita vsako uro njunega druženja na skrivaj, se ne bosta nikoli naučila popolne resnice drug o drugem.


COUPLE, LOVE, BALCONY

Preberite še:
Romantični zmenki za vsak letni čas

Bodite praktični pri izbiri, s kom greste na zmenek

Nekaj praktične modrosti je pametno uporabiti pri starosti. Zmenki z ljudmi, s katerimi imate pomembno generacijsko razliko, niso najbolj priporočljivi. V nekem trenutku lahko interesi postanejo nezdružljivi in pari ne uspejo več sestaviti skupnega projekta.

V preteklosti so pari tudi pozneje začeli svojo spolno aktivnost. Čeprav tudi spolna vzdržnost ne more zagotoviti ljubezni, nas vsekakor bolje pripravlja in ščiti pred čustvi, ki so lahko lažna. Da bi živeli odgovorno ljubezen, je potrebna zrelost, ki mora spremljati popolno podaritev v paru.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedel in priredil Tomaž Kavčič.


OJCIEC Z DZIECKIEM

Preberite še:
(Vsaj) 10 razlogov, zakaj imeti otroke


SYNESTHESIA

Preberite še:
Je to črka, za katero Slovenci ne vemo, ali bi jo ljubili ali sovražili?


ROSARY

Preberite še:
Kako si z rožnim vencem lahko razložimo sveto obhajilo

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.