Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zavrnila plastično operacijo: “Znamenje je velikanski del mene”

CASSANDRA NAUD

CASSANDRA NAUD | INSTAGRAM

Tina Martinec Selan - objavljeno 31/08/19

Cassandra Naud iz Kanade je profesionalna plesalka in igralka. Čeprav ima skoraj vse desno lice zaznamovano z velikim, rjavim znamenjem, je samozavestna mlada ženska. Zavrnila je možnost estetske operacije, ki bi ji odstranila znamenje. Namesto tega je raje ponosno sprejela svojo drugačnost

Cassandra se je rodila z velikim rjavim znamenjem pod desnim očesom. Njeni starši so se morali odločiti, ali bodo znamenje dali odstraniti, ko je bila Cassandra še majhna. Ker so se bali operacije in morebitnih brazgotin, so operacijo zavrnili. Poleg tega je obstajala tudi možnost, da bi njeno desno oko utrpelo posledice zaradi operacije.




Preberite še:
Plesalka iz Bronxa, ki je sledila svojim sanjam in spremenila življenja drugim

Ko je bila v osnovni šoli, so si jo vrstniki v šoli pogosto privoščili in se hudo norčevali iz nje. Norčevanje sošolcev jo je zelo prizadelo. “Zelo težko se mi je bilo soočiti z njihovimi krutimi opazkami,” pravi Cassandra. “Počutila sem se grdo – čeprav mogoče samo za nekaj trenutkov – in bilo me je groza, kako me bodo gledali v srednji šoli. Sošolci so mi namreč grozili, da me bodo v srednji šoli zagotovo pretepali. Govorili so mi, da so dlake na mojem licu ogabne.”


WEB 3 REBEKA DREMELJ

Preberite še:
Popolnost v nepopolnosti: slovenska pevka navdušila z ganljivim videospotom

Sprejela je svojo edinstvenost

Ko je Cassandra prišla v najstniška leta, je začela razmišljati o tem, da bi si dala svoje veliko znamenje odstraniti. Njeni starši so bili sicer zelo presenečeni, a so pokazali razumevanje in jo takoj naročili na posvet k zdravniku. Ta ji je razložil, da bi ji operacija pustila precejšnje brazgotine na obrazu in druge dolgoročne posledice, zaradi česar si je Cassandra premislila. Namesto tega se je odločila, da raje sprejme svoje znamenje in svoj videz, čeprav je nekoliko nenavaden.


BALLET SHOES

Preberite še:
Najstnica, ki ruši stereotipe o baletnih plesalkah

“Moje znamenje predstavlja velikanski del mene. Ugotovila sem, da sem zaradi njega nekaj posebnega, sem edinstvena. To je še posebej pomembno v mojem poklicu, saj si me kot plesalko ljudje zelo zapomnijo, zaradi znamenja pa sem tudi bolj prepoznavna.”

Res sem hvaležna, da se starši niso odločili za odstranitev znamenja, ko sem bila še dojenček. Prav to, da imam znamenje, me dela drugačno od drugih in nikoli nisem imela občutka, da bi me kakorkoli oviralo na moji poti.”


LARA NEDELJKOVIĆ

Preberite še:
“Brez tako vztrajnih staršev danes verjetno ne bi bila to, kar sem”

https://www.instagram.com/p/BtMEHSWnPbC/




Preberite še:
Ni vse v popolnosti. To so modeli, ki spreminjajo pogled na lepoto

Kaj pa odzivi okolice?

Ljudje na ulici pogosto pristopajo k njej ter jo povprašajo, kaj ima na licu. To se ji ne zdi nič nenavadnega, niti je ne moti. “Ni mi nerodno zaradi njihovih vprašanj. Normalno je, da so ljudje radovedni,” pravi Cassandra. Nekoč jo je v njenem domačem mestu ustavila neka gospa in ji rekla: “Spomnim se vas! Jaz sem vas pomagala spraviti na svet. Jaz sem bila ena izmed babic v porodni sobi!”

Sicer pa kot odrasla nima negativnih izkušenj zaradi svojega videza. Zmotilo jo je le to, da ji je nekoč nek agent na avdiciji predlagal, da bi na svojih fotografijah, s katerimi se predstavlja na kastingih, s programom za obdelavo fotografij odstranila znamenje.


ANJA PUSTAK

Preberite še:
Pevka, skladateljica, inštrumentalistka, voditeljica. Slepota za Anjo ni ovira

Za srečo ni pomemben popoln videz

Mladi plesalki njen nekoliko nenavaden videz ni preprečil, da bi našla ljubezen, saj je srečna s svojim fantom. Cassandra dokazuje, da pri lepoti sploh ni toliko pomemben videz ali morebitni zunanji detajli, ki nas delajo nesrečne, temveč naš odnos do sebe in življenja nasploh.

Ni popoln videz tisti, ki vodi do sreče, temveč samozavest, hvaležnost in sprejemanje samega sebe. Vsem mladim, ki se obremenjujejo zaradi svojega videza, pa Cassandra svetuje: “Časi se spreminjajo, zato ne skrbite, ali ste videti normalno ali ne. Naj vas negativni komentarji ne ustavijo, temveč bodite ponosni na svojo edinstvenost.”


MARTIN GOLOB TRIGLAV ALJAŽEV STOLP

Preberite še:
Kaj je Martin Golob spoznal, ko je na Triglavu sam čakal na sončni vzhod


MARKO JUHANT

Preberite še:
“Otroci potrebujejo meje, red, izkušnje in našo ljubezen”


BACK TO SCHOOL

Preberite še:
6 stvari za v šolsko torbo, ki bodo pomagale pomiriti tesnobo ob začetku šolskega leta

Tags:
lepota
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.