Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Učitelji, občudujem vas! Nimam pojma, kako vi to zmorete dan na dan!”

KRISTINA KUZMIĆ

ZAJEM ZASLONA | YOUTUBE

Anja Rajter - objavljeno 28/08/19

Svetovno znana vlogerka o učiteljih

Smo se učiteljem že kdaj zahvalili za njihovo delo? Smo zanje kdaj kaj zmolili? Ameriška mamica Kristina Kuzmić v enem od svojih vlogov opisuje življenje učiteljev. Humorno, stvarno in podprto z lastnimi komentarji.

Mama hrvaških korenin živi v Kaliforniji in že leta objavlja duhovite, a hkrati realne vloge. Začela je kot samohranilka in je v teh letih s svojim ustvarjalnim in spodbudnim sporočilom dosegla že več kot 300 milijonov gledalcev.


ANXIETY

Preberite še:
Prvič v šolo. Kako otroku pomagati pri tem pomembnem koraku

Kaj vse zmore učitelj

Pravi, da če “bi vodila svet, bi bilo poučevanje plačano na najvišji ravni. Učitelji bi bili postavljeni na piedestal in z njimi bi kraljevsko ravnali.”

“Pomislite: učitelj mora ravnati s 30 (včasih celo več) osebnostmi. Prav vsak dan. Učenci prihajajo iz različnih družin z različnimi okoliščinami. Imajo vedenjske in čustvene težave … In potem … ob koncu dolgega in izčrpavajočega dneva učitelj napakira svoje reči in se odpravi iz učilnice. A ga ustavijo starši.”

In sarkastično nadaljuje: “Ker njihova čudovita in dragocena Suzi ni dobila petice, ki si jo je zaslužila za predstavitev seminarske naloge. Ker oni vedo. Oni res vedo, da je bila njena naloga vredna petice. Ker so budno opazovali, kako je izdelovala ta zmazek in plačali 234,15 za poseben papir, ki se sveti v temi, ter lepilo, ki diši po začimbah za bučke …”


SCHOOL SUPPLIES

Preberite še:
Tako se lahko že med počitnicami pripravite na novo šolsko leto

“In izčrpan učitelj se jim posveti. Najde diplomatski način, da naporne starše postavi na svoje mesto in (upajmo) vseeno obdrži svojo službo.”

A ni še konec. “Potem gre končno iz učilnice v svoj avto. Prooooosto popoldne! Svoboda! Ne. Nič prostega časa. Oceniti mora teste, se pripraviti in napisati priprave za naslednji dan. A zvečer vseeno ne more zaspati, ker ga skrbi za tistega učenca v zadnji klopi, ki je vedno žalosten. In za deklico, ki na dneve dejavnosti nikoli ne prinese dovolj hrane, da bi se nasitila in odžejala.”

Zgodba se ponavlja iz dneva v dan: “Naslednje jutro se učitelji zbudijo, sedejo v avto in se odpeljejo proti šoli, v isti cirkus, vedno znova. In nihče jih ne sili v to. To počnejo prostovoljno. Svetniki, vam povem! Svetniki!”

“V vsaki službi so tudi gnila jabolka”

“Saj vem: nekateri med vami boste skočili name in mi govorili o tistem groznem učitelju, ki je storil to in to, ampak poslušajte: v vsaki službi so tudi gnila jabolka. Tudi v vaši,” opozarja karizmatična vlogerka.

Prepričana je, da dobijo učitelji premajhno plačo, glede na to, kaj vse počnejo. “Večina učiteljev ima boljše namene in so bolj potrpežljivi, kot bova vi ali jaz kadarkoli v svojem življenju. Zato naslednjič, ko boste želeli utrujenemu učitelju svojega otroka soliti pamet, raje podarite darilo. Darilni bon ali zahvalo.”


UNIVERSITY OF SALAMANCA

Preberite še:
5 najstarejših univerz v Evropi

Mi pa vas vabimo, da sami ali skupaj z otroki molite za učitelje, vzgojitelje, katehete, animatorje … svojih otrok.

Bogu se zahvalite za vse, ki so vašega otroka že poučevali, in ga prosite za tiste, ki bodo vaše otroke v svojo skrb dobili v prihodnosti. Prosite Marijo, naj vam pomaga pri zaupanju (tudi ona je mama in ve, kako je prepustiti otroka v tuje roke) in Svetega Duha, da jih bo navdihoval in vodil pri delu z vašimi otroki.


PETRA ERJAVEC

Preberite še:
“Kot učiteljica takoj opazim, pri katerem otroku so starši na moji strani in pri katerem ne”


MARY KELLER

Preberite še:
Sestra programerka, zaradi katere se je “zaljubil” Bill Gates


ZABAWA Z RÓWIEŚNIKAMI

Preberite še:
8 razlogov, zakaj boste dvakrat premislili, preden otroku kupite drugo igračo

Tags:
šola
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.