Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

12 stvari, ki jih lahko počnete z družino, še preden otroci odrastejo

CHILDREN DRAWING

Dima Sidelnikov I Shutterstock

Ricardo Sanches - objavljeno 08/07/19

Vsak trenutek, ki ga imate na razpolago, preživite s svojimi otroki, kajti čas neizprosno beži

Sem oče dveh fantičev: starejši ima 11 let, mlajši pa eno leto in pol. Vedno sem se trudil, da bi bil prisoten pri njuni vzgoji. Kar pa, logično, vključuje tudi prosti čas in zabavo. Zmeraj sem rad poskrbel za dejavnosti, ki jih v družini lahko počnemo skupaj z otroki. To so stvari, ki pozitivno zaznamujejo njihovo življenje. Saj veste, tiste zamisli, ki si jih bodo za vedno zapomnili.

S starejšim, na primer, sem se lotil vsega: potovanj, avantur, izletov s kulturno tematiko. Tik pred tem smo, da izpolnimo njegove največje sanje: iti na nogometno tekmo ene pomembnejših ekip na enega od tradicionalnih stadionov. To bo neverjetna izkušnja, prepričan sem! Z mlajšim gremo po isti poti, čeprav so tu določene omejitve zaradi njegove starosti.


PLAY

Preberite še:
Igra za “staro in mlado”, ob kateri se boste naučili marsikaj o Svetem pismu

Vseeno pa imam ves čas občutek, da čas tako hitro mineva, da ne moremo vedno narediti vsega tistega, kar bi želeli. Hitenje in tudi služba nama preprečujeta (ampak ne bi smela), da bi z najinima sinovoma preživljala kakovostne trenutke.

In vendar obstajajo stvari, ki jih lahko počnemo skupaj z otroki in ne zahtevajo veliko časa. To so zamisli, ki bodo otroke izjemno razveselile, hkrati bodo pripomogle k utrjevanju zdrave in nepogrešljive vezi med očetom oziroma materjo in otroki.

Možnosti je veliko. Če niste ravno ustvarjalni v teh zamislih (tako kot jaz nisem), preberite knjigo Roberte Faria “101 stvar, ki jo lahko počnete z otroki preden odrastejo”. Vsi avtoričini predlogi bodo zagotovo nepozabne izkušnje za vso družino. V nadaljevanju so naštete nekatere, ki jih ne smete spregledati.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.




Preberite še:
“Dedce je treba spraviti blizu mej njihovih zmogljivosti”


child money piggy bank

Preberite še:
Petletnik je svoje prihranke daroval onkologu, ki je zdravil njegovo mamo


CROWN PRINCESS OF DENNMARK

Preberite še:
Najlepše dame evropskih kraljevih družin in njihov slog

Tags:
družinaotrocivzgojazakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.