Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Predlog za popoldanski izlet. Tudi za družine z malčki

WALK IN NATURE

PIXABAY

Anja Rajter - objavljeno 06/07/19

Tudi v poletnih dneh si pogosto ne moremo utrgati dovolj časa, da bi se zapeljali višje v hribe ali bližje morju. Prav tako pa nam okolica Ljubljane nudi prijetne sprehajalne smeri, ki so primerne za družine z manjšimi otroki. Le streljaj od središča mesta je pot na Orle, od koder je ob lepem vremenu razgled vse do Triglava

Orle so vzpetina med Sostrim, Rudnikom in Lavrico. Z vseh teh strani so dostopne po asfaltirani cesti tudi z otroškim vozičkom ali vozilom. Nanje pa je uhojenih več gozdnih poti: s sv. Urha, iz Žabje vasi, iz Štepanje vasi in prek Gruberjeve brvi. Pot prek Gruberjeve brvi se začne že na Hradeckega cesti, torej se lahko nanjo odpravimo peš že iz središča Ljubljane.


MENINA PLANINA

Preberite še:
Izlet na Menino planino. Tudi za družine z majhnimi otroki

Z otroškim vozičkom se lahko odpravite od cerkve na Rudniku. Za pot, ki pelje po asfaltirani cesti, boste porabili 40 minut.

Za družine z malčki priporočamo pot s Sv. Urha, ki nima hudih vzponov in spustov. Čas hoje se z ene ure in 10 min ustrezno podaljša na približno dve uri. Zaradi korenin na nekaterih predelih ni preveč priporočljiva za vozičke.


MUSEUM BISTRA

Preberite še:
Pet idej za družinski izlet v okolici Ljubljane

ORLE VIEW
ANJA RAJTER | ALETEIA



Preberite še:
Kam na družinski izlet v okolici Ljubljane?

Otroci se bodo razveselili živali

Malim radovednežem, ki hodijo sami in tudi sami raziskujejo pot, je lahko raznovrstna hrana v gostilnici čudovita motivacija. Ob njej je ograda s kozami in ovcami, ki bodo nadobudne malčke zaposlile za dovolj časa, da si boste tudi vi lahko malce odpočili.

ORLE
ANJA RAJTER | ALETEIA

V primeru, da načrtujete večkratno obiskovanje Orel peš ali s kolesom, si lahko v Gostilnici Orle priskrbite kartonček za zbiranje žigov. Ob določeni vsoti vzponov na cilj boste prejeli praktično nagrado.

So pa Orle tudi čudovita destinacija za zmenek, srečanje s prijatelji ali zgolj oddih od mestnega vrveža. Izkušnjo mlade družine lahko preberete tukaj.


FAMILY,VACATION

Preberite še:
Kako lahko vaš malček splava v petih preprostih korakih


GRUNEWALD

Preberite še:
Zadnje besede ni imel rak, temveč ljubezen




Preberite še:
Kako se izogniti stresu na poročni dan

Tags:
družinaotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.