Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. julija |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Urejenost je zame tudi to, da izžarevam optimizem, veselje, radost, smeh …”

PATRICIJA BELAK

OSEBNI ARHIV

Urška Kolenc - objavljeno 20/06/19

Ženska ženski – grafična oblikovalka in fotografinja Patricija Belak

Patricija Belak je ljubiteljica narave, potovanj, dobre družbe, hrane, družabnih namiznih iger, glasbe, plesa in snega. Kljub zdravstvenim težavam, ki jo spremljajo že od začetka osnovne šole, ne more živeti brez športa. Poleg družine, prijateljev in otrok jo razveseljuje vsak nov dan, to, da lahko hodi in skrbi sama zase.

Prijatelji jo opisujejo kot vedno nasmejano, pozitivno, optimistično, polno energije, pripravljeno pomagati ter vedno v iskanju novih rešitev. Je oseba, ki vedno skuša povezovati ljudi med seboj in za prijatelje organizira razna druženja. Ponavadi jo s fotoaparatom v roki lahko srečate na različnih prireditvah.


IVAN SLISKOVIC

Preberite še:
Ko v življenje uspešnega športnika ostro zareže bolezen

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Idealen začetek dneva se zgodi, ponavadi je to med konci tedna. Zame so idealna jutra tista, ko mi ni treba hiteti in si lahko prižgem glasbo, zraven pojem, plešem, telovadim, se pogovarjam z Njim. V glavnem glasno jutro, prežeto s polno energije. Sicer pa obožujem zajtrke v družbi, ki so prepleteni s pogovori.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …?
Zavzdihnem in pozdravim nove gube in sive lase. 🙂 Nato se zahvalim, da sem sploh prišla do kopalnice, kjer me čaka sveža voda. Med umivanjem zob poplesujem in si mislim: “OK, kaj me že čaka danes? Uf, ja, najprej stopnice, potem sledi hrib … aha, pa prosim poskrbi, da bo današnji dan bolj produktiven, kot je bil včerajšnji.”


MORNING WOMAN GIRL

Preberite še:
Kako začeti dan, da ne bo že jutro polno nerganja

PATRICIJA BELAK
OSEBNI ARHIVPreberite še:
Pripravite si “čudežni” napitek za dobro jutro

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …?
Nikoli ne veš, koga srečaš. 🙂 Se mi zdi, da je to še vedno prva stvar, ki jo človek na drugem človeku najprej opazi. Urejenost je zame tudi to, da izžarevam pozitivo, optimizem, veselje, radost, smeh …

4. S čim, kje in kako se duhovno napolnite?
Uporabljam več kanalov. Poslušam duhovno glasbo, gledam filme, pojem, se pogovarjam z Njim (to počnem kar pogosto in še dobro, da drugi ne berejo mojih misli 🙂 ). Ko mi zdravje dopušča, jo mahnem v naravo, na solo potovanje, kjer se še posebej povežem z Njim in sama s sabo.

5. Kako se ob vseh obveznostih in vsesplošnem pomanjkanju časa posvetite stvarem, ki vam veliko pomenijo?
Tukaj se trudim, priznam. Zadnje čase mi gre vse bolje in nimam slabe vesti, če kdaj rečem drugim NE in rečem DA sebi. Gre za stvar prioritet, posodo lahko pomivam, ko pade noč, na sprehod ali na kolo pa grem, ko je zunaj še dan. Sobota pri meni ni dan za čiščenje stanovanja, ampak za družino, prijatelje, počitek, fotografiranja, za praznovanja, izlete, šport …


AMACA READING BOOK

Preberite še:
Knjige, ki jih morate prebrati to poletje

6. V službi ste imeli naporen dan – nosite delo in težave domov? Kako se temu izognete?
O ja, žal, vedno! Hkrati se sprašujem, kje so junaki, ki službenih težav ne nosijo domov. Če imam koga v bližini, mu vedno rečem, naj uporabi filter, ker moram dati iz sebe nekaj stvari. Pripovedovanje vedno začinim s humorjem (tudi s črnim), da me je lažje poslušati. 🙂 Sicer pa lahko tudi na veliko razlagam, kako luštno je bilo v službi in kako super stranko sem imela, s tem se zelo rada pohvalim.

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Tega je bilo kar za cel ocean, ne le za malo morje. Mogoče bi izpostavila, da nisem bila sprejeta na željeno srednjo šolo, ker nisem opravila sprejemnih izpitov. Bilo je težko, svet se mi je porušil, sanje so odletele daleč stran. A takrat se je začelo moje romanje od ene srednje šole in dijaškega doma v Murski Soboti do druge srednje šole in dijaškega doma v Mariboru, vse do faksa v Ljubljani.

Lahko bi rekla, da je bila to moja pot rasti od Murske Sobote, Maribora in do Ljubljane. Hvaležna sem za to, ker sem na tej poti spoznala veliko dobrih in srčnih ljudi, ki so mi pomagali hoditi po tej poti in z mano premagovali vse križe, težave, solze in tudi veselje ter smeh. Izredno sem hvaležna za to prehojeno pot, čeprav je bil takrat to en sam križev pot.
Preberite še:
Študentski župnik, ki kdaj z mladimi tudi “zažura”

8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Vse zmorem v njem, ki mi daje moč. (Flp 4,13) Čeprav je to samo misel, vedno upam, da bo čim prej minilo, tudi zjočem se in na stvar skušam pogledati kot zunanja opazovalka, kot tretja oseba. Včasih pomaga, včasih pa res samo upam, da bo čim prej mimo.

9. Kakšen je vaš večerni ritual, ki vas umiri?
Poslušanje glasbe, zahvala Njemu, igranje na kitaro, kad, polna vode, in jaz v njej. 🙂

10. Biti ženska je lepo, ker …?
… zmoremo več, kot mislimo, ker smo enostavno čudovite, a se tega premalokrat zavedamo. Hvaležna sem, da poznam kar nekaj žensk, ki so zame kot super junakinje in so mi za zgled. Imejmo se torej rade in se spoštujmo.

Ženska ženski

Je biti ženska danes težko ali lepo? Ali celo oboje? Pride trenutek, ko se znajdemo pred izzivom, ko ne vemo, kako bi se odzvale, kaj bi storile, kako bi šle naprej. Pride trenutek, ko se ne počutimo dobro v svoji koži, in vse, kar potrebujemo, je nekaj spodbudnih misli, pa ne vemo, kje bi jih poiskale.

Takrat nam še kako prav pride koristen nasvet, podobna izkušnja, ki nam da motivacijo ali pa zgolj idejo, kako lahko rešimo zagato, v kateri smo se znašle. In ni ga boljšega nasveta, kot ga lahko da ženska ženski, mama mami, podjetnica podjetnici …

10 vprašanj in odgovorov. 10 izkušenj, misli, nasvetov. Da bo biti ženska še lepše.

Še več zgodb iz rubrike Ženska ženski pa najdete tukaj.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.