Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

10 stvari, s katerimi ženske spravljajo moške ob živce

COUPLE

Andrey_popov - Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 27/04/19

Čeprav moški tega morda ne bodo priznali, jih v nadaljevanju neštete stvari zagotovo kdaj pošteno zmotijo

So nekatere stvari, ki jih ženske počnemo v dobri veri, da z njimi izražamo svojo skrb ali ljubezen do moških. Nekatere med njimi pa počnemo tudi nezavedno. A teh deset stvari moške močno živcira, zato je za dober odnos pomembno, da jih skušamo vsaj malo omejiti. Vas zanima, katere so to?

1. Neskončno fotografiranje

Moški vedo, da kadar njihova izbranka želi, da jo fotografirajo s telefonom, to ne bo prav lahka naloga. Zagotovo bo to vzelo kar nekaj časa in energije, saj je ženska redko zadovoljna že s prvo (ali tretjo ali šesto) fotografijo. Za svojo novo profilno fotografijo na Facebooku ali za novo Instagram objavo bi bila namreč rada videti karseda popolno. Podobno je, kadar ženska predlaga skupni sebek s svojim moškim. Tudi tukaj moški globoko zavzdihnejo, saj vejo, da jih čaka kar nekaj minut “garanja” in poziranja.




Preberite še:
Kako lahko moški v svetu žensk najdejo svojo identiteto?

shutterstock_790106896-e1556264044670.jpg
SHUTTERSTOCK

GREY HAIR

Preberite še:
Siva, modra, črna. So to res edine barve, ki jih lahko nosijo moški?

2. Da ženske zanje skrbijo kot mame

Ženske so nagnjene k temu, da bi za svojega moškega skrbele kot mame. Do neke mere je skrb seveda dobra in jo tudi moški cenijo, a čustveno zreli moški ne želijo namesto žene ob sebi še ene mame, ki jim bo sitnarila, kdaj se bodo postrigli, kdaj so si umili zobe, če so se pozanimali za pot in tako dalje. Moški želijo imeti občutek, da so zmožni stvari obvladati in rešiti sami, zato je dobro, če se znajo ženske tudi ugrizniti v jezik in prepustiti moškim, da stvari opravijo po svoje.


MOTHER IN LAW

Preberite še:
Kakšno taščo imate?

3. Zelo dolgi in zelo okrašeni nohti

Dolgi nohti so nekaj, do česar ima večina moških odklonilen odnos. Zdijo se jim strašljivi, predvsem pa nepraktični. Ko zagledajo posebej dolge nohte, začnejo premišljevati o tem, kako lahko ženska z njimi sploh kaj postori. Enako velja za zelo umetelno okrašene, večbarvne, s kristalčki polepljene nohte. Naj bodo nekaterim ženskam še tako všeč, ima večina moških mnogo raje nohte zmerne dolžine, nežne barve ali pa vsaj preprosto nalakirane z eno barvo.




Preberite še:
Nekaj ukrepov, da si bodo vaši zlomljeni nohti hitro opomogli

WEB3-NAILS-BEAUTY-WOMAN-PIXABAY
PIXABAY


LEMON

Preberite še:
Limona v kozmetiki? Preberite, za kaj vse jo lahko uporabite

4. Grdo obnašanje v javnosti

Čeprav imajo moški načeloma radi ženske, ki se znajo ob pravem trenutku postaviti zase, pa nikakor ne marajo, da svojo premoč dokazujejo na terenu, ki je postavljen v javnost. Sem spada pritoževanje nad strežbo v lokalu, odkrito sitnarjenje zaposlenemu osebju ali prodajalcem v trgovini in tako dalje. Ne le, da s tem ženska spravi svojega moškega (njenega spremljevalca) v veliko zadrego, tudi sama izpade sitna in nergava, preprosto kot nekdo, ki mu je nemogoče ustreči.

5. Igranje igric pri medsebojnem pošiljanju sporočil

Piše vam izbranec, ve pa mu ne odgovorite nadaljnjih 30 minut, zato da ne bi izpadlo, kot da ste stalno pogledovale na telefon in čakale samo na njegovo sporočilo … Medtem pa napišete nekaj novih komentarjev na Facebook, zaradi česar bo on hitro videl, da ste očitno pri svojem telefonu, le odgovoriti mu nočete. Moški ne marajo takih igric. Želijo si jasnosti in jasnih sporočil, ne pa da je vse skupaj zavito v nekakšno meglico, v kateri ne vidijo dobro.


TA MYŚL ODMIENI TWOJĄ RELACJĘ

Preberite še:
V zakonu igrata igrice?

6. Premočan parfum

Močan in izrazit parfum, s katerim se ženska poprši tolikokrat, da se ga zavoha že nekaj metrov pred njo – tega moški običajno ne marajo. Ne marajo tudi vonjev, ki jih spominjajo na njihove babice, to so običajno izrazito cvetlični parfumi. Nasprotno pa radi zavohajo kapljico dišečega parfuma, ko se ženski približajo, še posebej če parfum diši po čistem perilu, vanilji ali ima ženstven, nežen, nevsiljiv vonj.




Preberite še:
Štiri najpogostejše napake pri nanašanju parfuma

ROSE WATER
Shutterstock

PARFUME

Preberite še:
Vse, kar morate vedeti, da boste izbrali pravi parfum

7.  Prevelika navezanost

Če ženska čaka le na moškega, da bo izpolnil njeno življenje in vse postavil na pravo mesto, bo verjetno razočarana. Ali pa bo v svoji navezanosti nanj tako intenzivna, da ga nikoli ne bo spustila niti za trenutek. To je moškim sila nadležno, saj imajo občutek, da so privezani na svojo izbranko kot kužki. Ženske in moški morajo biti zadovoljni s svojim življenjem, ne da pričakujejo, da bo vsa pričakovanja izpolnil (le) partner.

8. Avtomatično povezovanje z moškimi stereotipi

Morda bodo ženske presenečene, a moški v resnici ne marajo, da jih tlačijo v stereotipno moške vloge. Nekateri moški so ljubitelji nogometa, drugi ne. Nekatere moške zelo zanimajo avtomobili in motorji, drugih ne preveč. Nekateri moški so radi v dobri fizični formi ter uživajo na fitnesu, drugi raje počnejo kaj drugega. Zato previdno s stereotipi, vsak moški je drugačen. Nekatere stvari so jim zagotovo skupne, a s tipično “mačističnimi” vlogami lahko stvari preveč poenostavimo in celo zgrešimo.


RELATIONSHIP

Preberite še:
Je krščanski pogled na žensko šovinističen?

9. “Kuhanje mule”

Ženski odziv na prepir ali nestrinjanje je pogosto molk ali kuhanje mule, s čimer bi rade svojega izbranca nekaj naučile ali mu vsaj dale vedeti, da so prizadete. A moški ne razumejo takega načina komunikacije. V nasprotju s pričakovanjem žensk se dami, ki kuha mulo, ne bodo skesani približali, temveč se bodo umaknili in to zelo daleč – to pa je ravno tisto, česar ženske ne želijo. Zato je dosti bolje, da se o nesoglasjih spoštljivo pogovorimo na odrasel način.


MAN,WOMAN,ARGUE

Preberite še:
Kako se po prepiru pobotati z zakoncem?

10. Dopisovanje s prijateljico med zmenkom z njim

Morda je nevarnost za to večja v začetku, ko fant in dekle začneta z zmenki, a zgodi se lahko tudi pozneje. Par gre na zmenek v prijetno kavarno, restavracijo, na sprehod … Namesto da bi se pogovarjala ali preprosto uživala v skupnem času, pa moške še posebej jezi, če ženska ves čas piše sporočila svoji prijateljici. Nehote se sprašuje, ali ga opravljata, ali ji poroča o vsakem njegovem stavku ali gesti … Vse to pa močno zmanjša občutek povezanosti in bližine.


MANUEL, RAK

Preberite še:
“Jezus, objemi me!” Presunljiva molitev devetletnega Manuela, ki je umiral zaradi raka




Preberite še:
Prehiter tempo življenja? Ta metoda me je rešila


BOY, GIRL, KISS

Preberite še:
4 laži, ki vas delajo odvisne od vašega partnerja

Tags:
odnosi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.