Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 19. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ko vas greh duhovno rani, se zatecite v ljubeče Božje naročje

web3-adoration-24-hours-before-the-lord-new-jersey-trenton-diocese-jeffrey-bruno-04.jpg

JEFFERY BRUNO

Philip Kosloski - objavljeno 26/04/19

Preden greste k spovedi, pomislite na neskončno Božje usmiljenje

Kot ljudje, ki živimo v padlem svetu, pogosto grešimo in v določenih trenutkih se s tem zelo težko soočamo. Toda namesto da bi obupali, se raje zatecimo v ljubeče Božje naročje.

Italijanski duhovnik Lorenzo Scupoli nam v svoji priljubljeni knjigi z naslovom Il combattimento spirituale (Duhovni boj) ponuja odličen nasvet v boju proti grehu.


JESUS,CAVE,FASTING

Preberite še:
Zdravilo sv. Bazilija, s katerim uničimo greh v svojem življenju

Scupoli piše: “Ko čutite, da ste ranjeni, potem ko ste šibki ali pa celo zavestno in namerno zapadli v greh, se ne prestrašite in ne bodite preveč zaskrbljeni, temveč se takoj obrnite na Boga.”

Bog vedno odpusti

V nadaljevanju svetuje, naj se “zahvaljujemo Bogu in ga ljubimo bolj kot kdajkoli ter se čudimo Njegovemu neizmernemu usmiljenju, ker je On, potem ko smo ga tako globoko užalili, iztegnil svojo desnico, da bi nas rešil pred vnovičnim padcem … [nato] pa se brez zadržkov izročite usmiljenim Božjim rokam.”


MAN MIRROR

Preberite še:
Si želite globljega odnosa z Jezusom? Opustite to grešno razvado

Ko najhuje grešimo, nas hudič poskuša pahniti v popoln obup, da bi podvomili, ali nam bo Bog sploh kdaj odpustil. Dobra novica je, da nam Bog vedno odpusti in potrpežljivo čaka, da se vrnemo k Njemu.

Ne pozabimo, Bog je usmiljeni Bog, ne pa ukazovalni tiran, ki nas je pripravljen kaznovati takoj, ko grešimo. Bog je ljubezen in kot v priliki o izgubljenem sinu je vedno pripravljen prirediti gostijo, ko se vrnemo v Njegovo naročje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


P. ANDRAŽ ARKO

Preberite še:
Res moram spet k spovedi? “Spoved je nekaj blazno lepega!”




Preberite še:
Molitev k vstalemu Kristusu




Preberite še:
Kdor bo na nedeljo po veliki noči opravil sveto spoved in prejel obhajilo …

Tags:
molitevspoved
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.