Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

“Moja moč je šibka, zaupanje v Boga pa veliko”

WEB 3 MINKA MEHLE

OSEBNI ARHIV

Urška Kolenc - objavljeno 28/03/19

Ženska ženski – mama, žena in podjetnica Minka Mehle

Pred petimi leti je Minka Mehle pustila svoj poklic magistre farmacije in se pridružila možu pri vodenju družinskega gradbenega podjetja. Pravi, da se že leta uči krmariti med različnimi vlogami, ki so včasih zelo naporne.

Redno si vzame čas za prijatelje, branje in pisanje bloga Oaza za mame, na katerem razkriva svoj pogled na materinstvo in organizacijo. Sodeluje v projektnem pevskem zboru Glasbene matice, za zdravje pa poskrbi z gibanjem v naravi. Najbolj jo razveseljujejo skupni izleti z družino in branje.

1. Kakšen je za vas idealen začetek dneva? Se kdaj zgodi?
Moji začetki dneva vključujejo branje in kavo ter pregled dneva in pogovor z možem. Med vikendi si zjutraj privoščiva sprehod. Naučila sem se, kako poskrbeti, da so jutra za vse v družini čim bolj umirjena. Jutro se mi začne večer prej.

2. Ko se zjutraj pogledate v ogledalo, si rečete …?
Hm, nič si ne rečem. Običajno v kopalnici poslušam glasbo ali kaj motivacijskega. Spodbujam se ves dan na druge načine. Predvsem me motivirajo rezultati in koraki naprej.


WOMAN'S REFLECTION

Preberite še:
10 navdihujočih misli nekdanje manekenke

3. Biti urejena je za vas pomembno, ker …?
V poslovnem svetu je urejenost nekaj običajnega, doma mi je najpomembnejše udobje. Na sestankih, srečanjih ali koncertih bi se neurejena počutila slabo.

4. Materinstvo je najlepša vloga, ker …?
… je najbolj zahtevna vloga od vseh. Zahteva fizično in psihično kondicijo, čustveno inteligenco, izkušnje, potrpežljivost ter vodstvene in organizacijske sposobnosti. Nad vsem tem pa je brezpogojna ljubezen. Zelo sem hvaležna, da sem lahko mama, čeprav bi kdaj ušla v gozd. 🙂

MINKA MEHLE
OSEBNI ARHIV

5. Kako z možem ohranjata iskrico v zakonu in zakaj vam je to pomembno?
S pogovorom, skupnim gibanjem in redno udeležbo v zakonski skupini. Veva, da je za zdravo vzgojo otrok najpomembnejši trden zakon. Najin zakon utrjujejo vsi izzivi, ki jih doživljava in rešujeva kot zakonca, starša in odgovorna za svoje podjetje. Ni enostavno.

6. Za sabo imate naporen dan, nato pa se še otroci odločijo, da kakšno zagodejo. Kako se odzovete v takšni situaciji in kako jo rešite?
Zame je rešitev to, da se umaknem v miren prostor, si malo odpočijem, spijem vodo in pojem kaj zdravega. Potem sem spočita za popoldanske aktivnosti in tudi otroci več ne iščejo pozornosti. Kadar mi to ne uspe in si ne privoščim počitka, je velik kaos. Neproduktivno tekam od opravka do opravka in sem zvečer samo razočarana. Otroci so že večji, ne nagajajo, jih je pa treba spraviti k delu 🙂 in na popoldanske športne, glasbene in likovne dejavnosti. V tem jih podpiram in se ne čutim več kot taksistka.




Preberite še:
Podobe, ki dokazujejo, da je bila Marija tudi povsem običajna mama

7. Preizkušnja, za katero ste v življenju najbolj hvaležni in kaj ste se iz nje naučili?
Največja preizkušnja je bila povezana z mojim zdravjem. Epileptični napad z nezavestjo pred petimi leti je pokazal, da pretiravam in da moram začeti mentalno in fizično skrbeti zase. Žal mi je, da so bili otroci prisotni in so potrebovali nekaj časa, da so se umirili.




Preberite še:


8. Misel, ki vas spravi pokonci, ko ste slabe volje?
Večji izziv kot slaba volja je utrujenost, preobremenjenost z opravki in zaskrbljenost. Ta se pojavi, kadar se zaplete kaj v podjetju, če popustim v načrtovanju in skrbi zase. Pomaga mi umik, glasba, pogovor s prijateljico ali da komu drugemu polepšam dan s pozornostjo.

9. S čim, kje, kako se duhovno napolnite?
Najbolj sem izpolnjena, ko vem, da sem naredila vse, kar je v moji moči, in hkrati zaupam v Boga, kot da je vse v njegovi moči. Moja moč je šibka, zaupanje v Boga pa veliko. Všeč so mi mirni kraji, ugasnjen telefon in pravi izbor čtiva. Vera in skupne vrednote naju z možem povezujejo tudi na duhovnem področju.


SPIRITUAL

Preberite še:
Duhovnost nas dela bolj človeške. Zakaj?

10. Biti ženska je lepo, ker …?
… smo ženske sposobne, močne, izkušene, lepe, lahko podarimo življenje in skrbimo za otroke. Smo tudi ranljive, krhke in nagnjene k analiziranju, žal nas kdaj ovira nepotrebno premlevanje. Sposobne smo večopravilnosti in širokega razmišljanja. Se pa moramo vsega tega naučiti in si dovoliti presegati okvire in omejitve, ki smo jih bile deležne med odraščanjem.




Preberite še:
Vremenoslovec, ki za vsakim dežjem vidi sonce


WOMAN'S REFLECTION

Preberite še:
10 navdihujočih misli nekdanje manekenke


SAN ANDRES XECUL CHURCH; GUATEMALA

Preberite še:
Kje najdemo najbolj barvite cerkve na svetu?

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.