Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. julija |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

5 navdihujočih navedkov sv. Bernardke o trpljenju in ponižnosti

SAINT BERNADETTE

Phot Viron

Philip Kosloski - objavljeno 11/02/19

Po prikazovanjih v Lurdu je Bernardka tiho trpela in postala čudovita svetnica

Bernardki Soubirous v življenju ni bilo lahko. Res je, da je leta 1858, ko ji je bilo 14 let, prejela milost videnja Presvete Device Marije, toda prikazovanja so ji do konca življenja predstavljala velikanski križ.


LOURDES

Preberite še:
Zakaj je v sedanjem času toliko Marijinih prikazovanj?

Skoraj vsi ljudje so bili mnenja, da se ji je zmešalo, in potrebnih je bilo veliko čudežnih ozdravljenj, preden so ji počasi začeli verjeti. Toda tudi po tem, ko je Cerkev priznala nadnaravne dogodke, je priljubljenost kraja prikazovanj Bernardki prinesla veliko neželjene pozornosti. Umaknila se je v samostan, kjer je še naprej trpela zaradi različnih preizkušenj in umrla v starosti 35 let.

Sredi vsega tega je postala čudovita svetnica, skrita pred svetom po dogodkih v Lurdu, in je svoje trpljenje darovala Bogu.


Nossa Senhora de Lourdes

Preberite še:
Ob 160. obletnici prikazovanj v Lurdu razglasili nov čudež

Izbrani navedki sv. Bernardke nam razodevajo njen pogled na trpljenje in ponižnost, ki jo je prejela po tem, ko je postala priljubljena vidkinja.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.


Pope John Paul II

Preberite še:
15 citatov sv. Janeza Pavla II. o bistvenih stvareh v življenju


PREŠEREN DAY

Preberite še:
Prosto po … Prešernu: Kako slavni verzi zvenijo v slovenskih narečjih


ZŁE NAWYKI MAŁŻEŃSKIE

Preberite še:
Kako se (učinkoviteje) prepirati s partnerjem

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.