Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Potovanje Glorie Polo v onostranstvo in nazaj

WEB3-Gloria_Polo_Flaviano_Patrzi.jpg

Veritaschristi | CC BY-SA 4.0

Gelsomino del Guercio - objavljeno 01/12/18

Potem ko jo je zadela strela, je odšla v vice in se pogovarjala z Jezusom, pozneje pa je čudežno ozdravela

To je neverjetno potovanje, o katerem pripoveduje Kolumbijka Gloria Polo, ki je po tej domnevni izkušnji posmrtnega življenja postala zavzeta katoličanka.

Zgodba se začne 5. maja 1995 na nacionalni univerzi v Bogoti. “Moj 23-letni nečak, tudi zobozdravnik, je študiral za specializacijo. Tistega dne, bilo je v petek okrog 16.30, sem šla skupaj z njim in svojim možem na stomatološko fakulteto po nekaj knjig, ki sva jih potrebovala.”


BRANE MILICEVIC

Preberite še:
Brane Miličević je bil že klinično mrtev, videl je predor in luč

Strela, verižica in ožgano telo

Močno je deževalo. Nenadoma je vanje udarila strela. “Moj nečak je na mestu umrl. Kljub svoji mladosti je bil zelo veren. Vedno je nosil podobico deteta Jezusa okoli vratu. Dejali so, da je tista podobica pritegnila strelo, ki je udarila naravnost v njegovo srce …”

Strela je v Glorio stopila skozi roko in “grozovito ožgala celo telo, tako znotraj kot zunaj: prsi, zlasti na levi strani, trebuh, noge, rebra, jetra, ledvice, pljuča, jajčnike … in šla iz nje skozi desno nogo. Prišlo je do srčnega zastoja, tako rekoč sem izgubila življenje.”

Druga razsežnost

Medtem ko je telo zoglenelo, se spominja Gloria, “sem se znašla v čudovitem belem predoru. Bila je čudovita svetloba: čutila sem jo kot vir miru, ljubezni, luči … Ko sem šla skozi ta predor, sem si rekla: ‘Caramba, mrtva sem!’ Potem sem pomislila na svoje otroke in vzdihnila: ‘Moj Bog, moj otroci! Kaj bodo rekli moji otroci? Ta zasedena mama, ki nikoli ni imela časa za njih …’. Pravzaprav sem vsako jutro šla zdoma in se pred 23. uro zvečer nisem vrnila.”

V tem trenutku praznine, ko ne čuti več svojega telesa, niti razsežnosti časa in prostora, vidi Gloria nekaj zelo lepega. “Zagledala sem vse ljudi svojega življenja … V istem trenutku, hkrati, vse ljudi, žive in ​​mrtve. Lahko sem objela svoje stare starše, starše (ki so umrli) … vse! To je bil čudovit trenutek polnosti.”

Potovanje se je nadaljevalo do čudovitega jezera. “Vse je bilo lepo v tem čudovitem vrtu, tako čudovito … Ni besed, da bi ga opisala, vse je bilo ljubezen … V tistem trenutku je moj nečak stopil v ta čudovit vrt …”


MALUTKA RĘKA DZIECKA

Preberite še:
“Ob smrti otroka se čas ustavi, najin svet se je postavil na glavo”

light door
Sandra Matic I Shutterstock


ANGEL

Preberite še:
Jezusovo vstajenje od mrtvih – resnica ali mit?

Reanimacija

Nato je Gloria zaslišala glas svojega moža. Jokal je in vpil: “Gloria!!! Gloria! Prosim, ne zapusti me! Poglej svoje otroke, potrebujejo te! Gloria, vrni se! Vrni se!”

“Vse sem slišala in videla sem ga jokati v tej veliki bolečini … V tistem trenutku mi je Gospod ponudil vrnitev … Toda jaz se nisem hotela vrniti! Ta mir, to veselje, ki me je objelo, sta me očarala! A malo po malem sem se začela vračati v svoje telo, ki je ležalo brez življenja. Videla sem zdravnike, ki so z električnimi šoki poskušali obuditi moje srce.”

Gloria je oživela. Sedaj je čutila bolečino zaradi opeklin po vsem telesu in so jo takoj prepeljali v drugo bolnišnico, kjer jo je takoj čakala zahtevna operacija. “Ko sem dobila anestezijo, sem spet odšla iz telesa …”

Vrnitev v onstranstvo

In začelo se je novo potovanje v drugi razsežnosti. Prečkala je steno operacijske sobe, skočila v prazno in se znašla v predorih, ki se spuščajo navzdol.

“Na začetku je še bilo nekaj svetlobe in bili so kot panji, v katerih je bilo veliko ljudi: mladi, starejši, moški, ženske, jok in kriki, grozljivi kriki … In jaz, čedalje bolj prestrašena, sem se še naprej spuščala, poskušala sem ven od tam, medtem ko je svetloba postopoma ugašala …”

“V nekem trenutku sem videla, da so se tla odprla, da so kot velika, ogromna živa usta! Čutila sem svoje telo prazno, pod mano pa strašno brezno.” Na robu brezna je Gloria prestrašeno zavpila. “V tej veliki grozi, v trenutku, ko sem padala v praznino, me je nadangel Mihael zgrabil za noge …”


WOMAN

Preberite še:
12 navdihujočih misli svetnikov, ki vam bodo pomagale premagati strah pred smrtjo

Gloria pričuje po vsem svetu, pred nekaj leti pa je obiskala tudi Slovenijo. Spodaj lahko prisluhnete pričevanju na Socialni akademiji.


ST LAWRENCE,PURGATORY

Preberite še:
Takole svetniki razkrivajo, kaj so vice in kako je tam

Duše v vicah

V teh trenutkih je Gloria spoznala, da je okoli nje veliko duš, ki kot ona obupano vpijejo. To so duše v vicah. V tej praznini ni Boga in ona čuti njegovo odsotnost.

“Takrat sem razumela, da mi te uboge duše ne morejo pomagati, in v tem trpljenju, v tej stiski sem spet začela vpiti: ‘To je pomota! Nikoli nisem kradla! Nikoli nisem ubijala!'”

Medtem ko vpije, da ni naredila ničesar hudega in predvsem, da je katoličanka, se scena spremeni. “Ko sem zopet zavpila, da sem katoličanka, sem zaslišala glas, tako mil, vendar tako lep … Tako lep, da je vse napolnil z mirom in ljubeznijo. Blažena Devica Marija je prosila zame med mašo, ki so jo obhajali za dušo mojega nečaka. Zbirala je vse molitve, ki so jih ljudje molili zame, in jih izročila Jezusu.”


CZY MODLITWA ZA ZMARŁYCH MA SENS

Preberite še:
Tri malo znane podrobnosti o vicah

Pogovor z Jezusom

Gloria se je začela vzpenjati. Srečanje z Jezusom in Marijo je bil prvi korak k njeni rešitvi. Pogovarjala se je s tistim Glasom. Gospod jo je opomnil na njeno opuščanje molitve, spoštovanje zapovedi, pozornosti do družine in svojih staršev ter na pretirano skrb za svojo kariero. Opozoril jo je, da se mora njen “vzpon” začeti z iskrenejšim pogovorom z Njim, z zakramentom sprave. Jezus je razkril njene grehe in opustitve. Privedel jo je tudi k razmisleku o splavu, ki ga je storila, ko je bila še zelo mlada, in je največji greh, ki ga lahko stori ženska.

“Po pregledu desetih zapovedi mi je Gospod pokazal Knjigo življenja. V njej je vse naše življenje, naše dejanja in njihove posledice, dobre ali slabe, na nas in na druge. Naša čustva in misli ter tiste, ki jih imajo drugi. Vse kot v filmu.”

Čudež telesne ozdravitve

Po tej “lekciji” se je potovanje Glorie v onostranstvo končalo z Gospodovim naročilom, naj pripoveduje o vsem, kar se ji je zgodilo. Hkrati je njeno telo začelo neverjetno okrevati.

“Ko me je Gospod pripeljal nazaj, moje ledvice niso delovale, niso me dali na dializo, saj je kazalo, da bom umrla … Toda nenadoma so spet začele delati, prav tako pljuča, srce je začelo močno biti. Lahko si predstavljate, kako presenečeni so bili zdravniki!”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Irena Santoro.


NATASA SUEN

Preberite še:
Počutila se je slabše kot zapornik, nato pa “se je zgodil velik čudež”


HELENA ROZMAN

Preberite še:
Rekli so ji, da zaradi raka ne bo več mogla imeti otrok. Zdaj jih ima pet


MARIA BOLOGNESI

Preberite še:
Nezakonska hči, mistikinja, stigmatikinja, vizionarka in žrtev zlega duha

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.