Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Dve najpogostejši napaki pri molitvi rožnega venca

ROSARY

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Aleteia - objavljeno 31/08/18

Priporočila Ludvika Montfortskega, enega največjih svetnikov in častilcev Marije

V svoji drobni knjižici Skrivnost rožnega venca sveti Ludvik Marija Grignion Montfortski piše o dveh pogostih napakah tistih, ki opravljajo to pobožnost (celotno besedilo v angleščini najdete tukaj).

Takole razlaga:

Potem ko ste prosili Svetega Duha, da bi dobro molili rožni venec, se za hip postavite v Božjo navzočnost in izberite namen desetk.

Preden začnete moliti, se za trenutek ali dva ustavite – odvisno od tega, koliko časa imate – in premišljujte o skrivnosti posamezne desetke. Vedno prosite po priprošnji Blagoslovljene Device za eno izmed kreposti, ki najbolj sije iz te skrivnosti, ali pa jo še posebej potrebujete.


BLESS CAR

Preberite še:
Je res, da lahko kdorkoli blagoslovi karkoli?

Prosite za milosti

Bodite posebej previdni, da se ne boste ujeli v pasti, v katere se ujame večina ljudi, ki molijo rožni venec.

Prva je nevarnost, da sploh ne bi prosili za nobeno milost. Kadarkoli torej molite rožni venec, prosite za kakšno posebno milost ali krepost oz. moč, da bi premagali kakšen greh.

Druga pogosta napaka pri molitvi rožnega venca pa je, da je edini namen molitve ta, da bi z njo čim hitreje končali. To je zato, ker mnogi v rožnem vencu vidijo le breme, ki visi nad njimi, če ga ne molijo; še posebej če so obljubili, da ga bodo redno molili ali pa so to dobili za pokoro, bolj ali manj proti svoji volji.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Urška Vintar.


POPE JOHN PAUL II,ROSARY

Preberite še:
9 svetnikov, ki so radi molili rožni venec


CROATIAN SEA

Preberite še:
Zbogom, Dalmacijo ali Z Bogom v Dalmacijo


EVA LOZINA

Preberite še:
Iskrena in brez dlake na jeziku: Ne smemo si lagati, da je vse lepo in fajn

Tags:
molitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.