Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

5 svetnikov, ki bi jih starši morali predstaviti svojim otrokom

SAINTS

Wikipedia PD | CC by SA 4.0

Cerith Gardiner - objavljeno 12/08/18

Ti sveti možje in žene lahko vašim otrokom pomagajo premagati vse njihove strahove in težave

Otroštvo s seboj prinaša veliko različnih čustev. Najraje vidimo, da so naši otroci srečni in uspešni, toda včasih se je treba soočiti tudi z njihovimi strahovi in težavami, ne glede na to, kako neutemeljeni ali nerazumni se nam zdijo.


CANONIZED SAINTS

Preberite še:
10 očetov, ki so postali svetniki

Kolikor besede in dejanja staršev lahko pomagajo otrokom, da se počutijo varne in jih naučijo spoprijeti se s strahovi in zagatami, je pomembno tudi, da otroci vedo, da lahko pokličejo nebeške prijatelje za pomoč kadarkoli ‒ podnevi ali ponoči.

V nadaljevanju si preberite o nekaterih najpogostejših otroških problemih in o svetih osebah, h katerim se ob stiski otroci lahko priporočijo. Molitev je lahko zelo preprosta, da si jo otrok lažje zapomni. Ko odrašča, ga lahko spodbudite, da molitev sam razvija. Seveda pa lahko otrokom podarite blagoslovljeno svetinjico z njihovim najljubšim svetnikom.


OLIVIER TARAMARCAZ

Preberite še:
“Poredneži”, ki so postali svetniki

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.