Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Kot mladoporočenec izgubil prstan in ga dobil nazaj. Po 52 letih!

web3-wedding-rings-marriage-pexels-cc0

Pexels | CC0

Lojze Grčman - objavljeno 06/08/18

Kako je blatni prstan spet našel svojega lastnika

Zgodb o izgubljenih prstanih zakoncev je nešteto. Tistih o znova najdenih bistveno manj. Neverjetna sreča pa je, da je prstan najden in vrnjen lastniku po kar 52 letih.


MARRIAGE

Preberite še:
Razmerje 80 : 20 deluje. Tudi v zakonu

Natanko to se je zgodilo Eddieju Stokoeju iz Durhama v severovzhodni Angliji. Le pol leta po poroki leta 1966 je izgubil prstan med igranjem kriketa. Naslednje tedne ga je v obupu iskal, a uspeha ni bilo. Žena je otožnemu soprogu ponudila idejo o nakupu drugega prstana, a je to zavrnil, češ da originalnega ne more nadomestiti nič, v svoji zgodbi navaja BBC.

A prstan je po kar 52 letih le našel svojega lastnika. Ne sicer njegovega prstanca, ampak mezinec, a vseeno. Za to je poskrbelo neverjetno naključje. Natančneje, mama mladega igralca kriketa, ki je nastopal na prav tistem igrišču kot pred več kot pol stoletja Eddie.


VAEL NATASA HANUNA

Preberite še:
Musliman, ki je bil nekoč ministrant, o srečnem zakonu s katoličanko

Omenjena gospa se je sprehajala po nabrežju bližnje reke in opazila nekaj svetlikajočega. Ko je prstan očistila, je bila vidna gravura. To je omenila nekemu udeležencu, ki pa je bil – Eddiejev brat. Prstan je tako le našel svojega lastnika. Ta pa si želi, da bi mali obroček znal govoriti. “Koliko zgodb se je nabralo v toliko letih,” je za BBC dejal zadovoljni Stokoe.


ŠTEFKO KOLIČ

Preberite še:
Klic na pomoč: Družina s šestimi otroki ostala brez očeta


ARCHANGELS

Preberite še:
5 neverjetnih dejstev o nadangelih


PRIMOZ ROGLIC

Preberite še:
Primož Roglič postal svetovna zgodba: “Upam, da ostane tak, kot je”

Tags:
zakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.