Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Kaj dela križ na poljskem Woodstocku?

KOROWÓD NA PRZYSTANKU JEZUS

Kamil Szumotalski/ALETEIA

Rok Pogačnik - objavljeno 06/08/18

Pa redovnica, ki veselo klepeta z rahlo opitim pankerjem? Poljski katoličani so poskrbeli, da ima Bog svoje mesto tudi na največjem rock festivalu v Evropi

Festival Pol’and’Rock je rock festival, ki ga na Poljskem organizirajo že od leta 1995 in velja za največji glasbeni festival na prostem v Evropi. Vsako leto se zbere okoli 700.000 ljudi iz Poljske in z vsega sveta, ki se želijo ob poslušanju dobre glasbe tudi zabavati.

Sicer zapuščeno polje ob mestu Kostrzyn nad Odro za nekaj poletnih dni postane divje zabavišče, koncertna dvorana, šotorišče in kopalnica obenem. Močan ritem iz ogromnih zvočnikov, barvite irokeze in debeli dredi, gospodične zgoraj brez, reke alkohola, smeh in solze, pa tudi velik lesen križ, ki se ga ljudje dotikajo in molijo.




Preberite še:
Nadangel Mihael spektakularno poletel s piranskega zvonika

Dolgi habit in mini krilo pri 34 stopinjah

Za križem pa že devetnajstič festival Przystanek Jezus ‒ Postaja Jezus po naše. V velikem šotoru je zbranih okoli 550 prostovoljcev: mladi, precej manj mladi, v kavbojkah in srajčkah, talarjih in dolgih habitih. Oni skrbijo, da ima Jezus svoje mesto tudi na največjem Poljskem glasbenem festivalu. Najprej tri dni duhovnih vaj, vsak dan sveta maša, adoracija 24 ur na dan …

Vse to jih napolni, da gredo lahko potem med ljudi, s katerimi delijo izkušnjo svoje vere in Jezusovega delovanja v njihovem življenju.

V fotogaleriji si oglejte posnetke dogajanja.


ED SHEERAN

Preberite še:
Zakaj britanski pevec Ed Sheeran navdušuje ves svet




Preberite še:
Ko je lepota bazilike prikazana s pomočjo spektakularne predstave


ALICE COOPER,JESUS CHRIST SUPERSTAR

Preberite še:
Nekoč ekscentrični rock zvezdnik, ki je ušel smrti, zdaj igra Heroda

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.