Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

S fantom sva se razšla. Kako naj znova zaživim?

KOBIETA W ŚWIETLE

Gianandrea Villa/Unsplash | CC0

Aleteia - objavljeno 01/08/18

Praktični nasveti za dekleta

Dekleta, preden rečemo karkoli drugega, vas vprašam: saj bomo poštene in iskrene same s sabo, kajne? Nihče, komur je razpadel odnos, ne skače od veselja.

Odnos se je končal, ker je prišlo do točke, ko preprosto ni šlo več naprej. Ni se obneslo. Morda ona, on ali kar oba nista bila več zaljubljena, morda pa so ju celo razdvojili ljudje, ki živijo v njunem okolju. Vsak konec je boleč, žalosten in zasluži obdobje žalovanja. A to naj ne traja predolgo.


FRUSTRATION

Preberite še:
8 simptomov depresije: bodite pozorni nase in na svoje bližnje

Obdobje, ki mora imeti svoj konec

Kajti, dekleta, ne moremo in ne smemo obtičati potopljene v bolečino, se basati s čokolado, se sproščati pred televizorjem in obtičati v postelji z glavo, zarito med rjuhe, in močiti blazino s solzami … Prav je, da gremo skozi to obdobje, ki pa mora imeti tudi svoj konec. Res je, potopimo se v žalost, in vendar ne brez boje in rešilnega jopiča, da slučajno v njej ne utonemo, mar ne?

EMOCJE KOBIETY
Ye Fung Tchen/Unsplash | CC0

Koliko časa naj traja žalovanje? Odvisno je od posameznika in od tega, koliko moči ima. Ker trpljenje tudi izmuči … In kako izmuči! Pa recimo, da naj traja nekako od enega meseca do treh. Če se v treh mesecih ne poberete, si ne opomorete, poiščite psihološko pomoč in podporo prijateljic. Pojdite ven iz svoje školjke, ven iz luknje, v kateri ste, predvsem pa ven iz hiše, malo od doma!


COUPLE FLIRTING

Preberite še:
Privlači me moški, ki ni moj mož. Kaj naj storim?

Na sonce in še …

Obstaja nekaj načinov, da otresete prah in počistite plesen, ki spremlja vašo bolečino in vam obtežuje hrbtenico, srce in dušo. Najboljši način, da se rešimo take plesni, je SONCE! Točno to, pojdite ven, na sonce! Sprehodite se po parku, po ulici, po trgu, med stojnicami … karkoli že. Samo pridite že iz svojega skrivališča!

Niti slučajno naj vam ne pride na misel, da bi gledale romantične filme. Tudi radia ne poslušajte. Ah, spet igra tista pesem! … Ne, raje ne tvegajte. Poslušajte nove pesmi, naj bo vse novo!

HAPPINESS
Haritonenko - Shutterstock

Skoraj neizbežno je, da greste k frizerju! Spremenite obliko pričeske, spremenite barvo! Če si imela ravne lase, si naredi kodre. Če so bili lasje skodrani, jih zravnaj. Poglej v ogledalo in prepoznaj v njem novo žensko … Za to gre!

Privoščite si manikuro! Manikura je ena vrsta lepotne terapije – da ne bo pomote, ta ne nadomesti psihološke terapije – bodite pozorne, to je druga vrsta terapije! Izberite barvo, ki je še nikoli niste uporabile. Poskusite!


SLOVENIA JUNIOR HANDBALL TEAM

Preberite še:
5 sporočil zlatih slovenskih rokometašev za vsakogar od nas

“Pleši, kot bi jutri ne obstajal”

Vzemite si čas, da se boste sproščeno zabavale, a se niti slučajno (še) ne podajajte v nov odnos! Poskušajte se prepoznati kot druga oseba, to je temeljnega pomena za uspešen proces zdravljenja. Pojdite ven s prijateljicami, s prijatelji. Plešite, kot bi jutri ne obstajal. Pojdite na pijačo. Sprostite se v bazenu ali na plaži. Pojdite v kino. Potujte. Spoznajte kotičke v vašem mestu, ki jih še ne poznate. Poskusite jedi, ki jih še nikoli niste jedle.

Zdaj pa, z obnovljeno dušo, odprite novo poglavje življenja!

Dovolite priti novim ljubeznim, novim metuljčkom v trebuhu in novemu sijaju v očeh!

Na koncu tunela je luč, draga dekleta … In to luč nosite v sebi!

Vir: asomadetodosafetos.com
Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila
brazilska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Maja Pintarič.


PIELGRZYM NA CAMINO

Preberite še:
Zakaj bi hodili v Španijo? Slovenski Camino je krajši, a težji


VAEL NATASA HANUNA

Preberite še:
Musliman, ki je bil nekoč ministrant, o srečnem zakonu s katoličanko


RELATIONSHIP PROBLEMS

Preberite še:
Kako je odvetnik z le štirimi vprašanji rešil zakonca pred ločitvijo

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.