Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Navdušenje je nalezljivo, depresija tudi. Kaj izbirate vi?

FRIENDS GROUP HAVING FUN

De Kamil Macniak | Shutterstock

Javier Fiz Pérez - objavljeno 09/07/18

Spoznajte, kako lahko spremenite svoje življenje in življenje drugih

Vemo, da je dobra izobrazba pomembna, saj nam omogoča, da s svojimi sposobnostmi razvijamo specifično področje. A kar nam daje resničen smisel, je celostno znanje in dobro srce.

Znanje nam omogoča bolj človeški pogled na življenje. Način, na katerega živimo v svetu, odraža naša verovanja in vrednote. Lažna verovanja in predsodki nas oddaljujejo od resničnosti, čeprav imamo morda visoko raven izobrazbe, vendar ta ni celostna.


HAPPY WOMAN

Preberite še:
Želite biti zares srečni?

Najprej spremembe pri sebi

V vsakodnevnem življenju se vse spremeni, če se spremenim jaz, čeprav se to navzven ne opazi. Ko spremenim sebe, zagledam nove možnosti in lahko na nek način spremenim tudi resničnost.

Pravo znanje raste iz ljubezni. Ne gre le za vprašanje inteligence ali za to, da veliko vemo. Gre za to, da smo kot človek veliki, velikodušni, da pa hkrati ne izgubimo kritičnega čuta in v življenju dajemo prednost vrednotam.

Navdušenje je nalezljivo, a depresija tudi. Plemenitost je nalezljiva, a cinizem tudi. Če si želimo svet z vrednotami, jih moramo gojiti. Ni druge poti.

Če želimo, da bi naše družine, naša družba in naše organizacije bile zgled odličnosti, potem moramo začeti pri sebi.




Preberite še:
Če želite biti ves dan veseli, ga začnite takole …

Pot do sprememb

V fotogaleriji si oglejmo nekaj dobrih lastnosti, ki jih moramo upoštevati pri uvajanju sprememb v svoje življenje in v življenje drugih. Vse te začimbe so jamstvo za življenje, polno smisla, ki bo okužilo vse ljudi v naši bližini. Dobro se prenaša. Dobro preoblikuje. Dobro nam daje smisel in nas osrečuje.

Kliknite na fotogalerijo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Jasmina Rihar.


TOMAŽ ERZAR

Preberite še:
Dokler boli, ne moremo odpustiti


ROSE

Preberite še:
9 naravnih zdravil, ki prinašajo veselje in dobro voljo


JANEZ RIFEL

Preberite še:
“Treba je živeti skromneje in preprosteje, stvarem reči ne”

Tags:
depresija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.