Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Sta sočutnost in prijaznost naši dolžnosti?

ELDERLY WOMAN DOCTOR

Barabasa I Shutterstock

Aleteia - objavljeno 14/06/18

Razmišljanje sv. Gregorja Nazianškega o vlogi prijaznosti

Kristus se je rodil zate. Tisti, ki je Bog, je postal človek in prebiva med ljudmi. Da bi svojim učencem vlil čut za ponižnost, je hotel prav na takšen način, s telesom in krvjo postati del človeške vrste.

Nenazadnje je prav zaradi nas postal človek in si je prav zaradi naših grehov nadel podobo služabnika ter naposled za nas dal celo življenje. To je način, kako nas je naš Rešitelj odrešil, kljub temu, da je Bog, ki je ustvaril celotno vesolje z eno samo besedo in bi ves svoj odrešenjski načrt lahko spolnil z enim samim dejanjem svoje volje. To, kar nam je podaril, pa je veliko večje in veliko bolj očarljivo: prevzel je človeška čustva in človeški stan.


STUDYING

Preberite še:
Molitev študenta


WOMAN PRAYING ON THE BED

Preberite še:
Koliko moram moliti, da bodo moje prošnje uslišane?

Kaj je tako dolžnost nas, ki smo učenci blagega in usmiljenega Kristusa, od katerega smo toliko prejeli? Ali ne bi morali tudi mi posnemati Gospodovega sočutja?

Ali ne bi morali biti blagi do drugih, nam podobnih Božjih služabnikov, da bi nam Gospod na enak način povrnil mero naše prijaznosti? Ali si ne bi morali ravno s prijaznostjo pridobiti svojega življenja?

Članek je bil objavljen v reviji Magnificat, januar 2018.


PATRIZIA BLOGGER

Preberite še:
Poročila se je v nogometnih čevljih svojega najljubšega igralca


VALERIA ROJAS PIPP

Preberite še:
Slovenka iz Venezuele: Odrasla sem tu, študirala, zdaj pa moramo uiti. Grozno


BABY

Preberite še:
Izkušnja spontanega splava: ko o tem spregovorita Beyoncé in Nicole Kidman

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.