Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Peter Opeka: Ni življenja brez težav, a zavedajte se, da nikoli niste sami

PEDRO OPEKA

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Barbara Oprčkal - objavljeno 05/06/18

Spreminjati svet z dejanji in ne z besedami

Slovenski misijonar na Madagaskarju Peter Opeka je pred dnevi na Facebooku svoje gledalce in poslušalce nagovoril z naslednjimi besedami: “Vsem tistim, ki trpijo, imajo težave, so bolni ali pa so se znašli v težki življenjski situaciji, bi rad dejal, naj ne izgubijo upanja.”

Ne glede na to, v katerem delu sveta se nahajamo, vedno so prisotne. “Ni življenja brez težav,” je poudaril Opeka, ki se je tudi sam moral spopasti s številnimi na svoji življenjski poti. Kar pa mu je pri tem najbolj pomagalo, je “evangelij, zgled Jezusa Kristusa, nasmeh otroka, nasmeh reveža”.

Ob tem je dodal, da morajo vsi tisti, ki so se znašli v težki situaciji, vedeti, da nikoli niso sami. “Nikoli niste sami, čeprav se tako počutite takrat, ko trpite.”


NEZA CENACOLO

Preberite še:
“Vedela sem, da je življenje nekaj več!”

“Že jutri lahko spet padem, a mi bo Bog pomagal vstati”

Kar pa je takrat, ko nam je težko, najbolj pomembno, je to, da se dvignemo, začnemo znova in nikoli ne obupamo, saj je veliko ljudi, ki moli za nas. In ta molitev naj bo, kot pravi Opeka, naša moč za to, da se poberemo, in za to, da upamo in verjamemo v boljši jutri. “Drži, da je to lahko reči, težje pa je to živeti. Sam sem šel velikokrat čez vse to in danes stojim. Že jutri lahko spet padem, a vem, da mi bo Bog pomagal vstati,” je še dejal.

“Vera, ki jo imamo, evangelij, ki ga vsak dan beremo, in Božja beseda … vse to je življenje, je veselje in je ljubezen.”

Hkrati je Opeka pozval vse, da skupaj začnemo spreminjati svet, a ne z besedami, ampak z dejanji. Da bo svet bolj pravičen in da bo več spoštovanja.


SLOVENIA,POPE FRANCIS

Preberite še:
Papež Frančišek, predsednik Pahor in monaški knez v podporo delu Petra Opeke


PEDRO OPEKA

Preberite še:
Poglejte, kakšen sprejem so slovenskima duhovnikoma pripravili pri Petru Opeki


ANGEL

Preberite še:
Kako vemo, da angeli zares obstajajo in kaj pravzaprav počnejo?

Tags:
osebna rastPeter Opeka
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.