Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Rekordnih 12 tisoč motoristov na blagoslovu – “dodatnega” angela varuha je vesel vsak

motoristi-mirna-pec-e1586714612713.jpg

TONI JANC

Lojze Grčman - objavljeno 02/04/18

Mirna Peč je gostila že 20. srečanje in blagoslov motoristov z rekordno udeležbo

Velikonočni ponedeljek je s sabo prinesel tako rekoč idealno vreme za uživanje na motorju. Organizatorje pa je navdušila rekordna udeležba v Mirni Peči. Na znamenito srečanje se je pripeljalo kar okrog 12 tisoč motoristov, ki sta jih blagoslovila mirnopeški župnik Janez Rihtaršič in njegov soimenjak, s katerim se je ta lepa motoristična zgodba pred dvema desetletjema začela, Janez Šimenc.


MOTORCYCLE

Preberite še:
Kako je ljubiti motorista?

Blagoslov naznanja začetek motoristične sezone, njegova pomembna komponenta pa je druženje. “Gre za vsakoletna srečanja s prijatelji. Vsak si želi biti tukaj, seči v roke, zaželeti srečno vožnjo. Gre za močne vezi med nami,” ugotavlja Leopold Pungerčar iz Moto kluba Trebnje, ki bdi nad priljubljenim shodom lastnikov takšnih in drugačnih motorjev.

Nekaj fotoutrinkov z blagoslova preverite v galeriji ‒ klik na njen zgornji desni kot:

Kdaj bo dekle pripeljalo fanta?

Razumljivo je, da so med njihovimi lastniki prevladovali moški, ampak … “Ne manjka niti deklet, ki so se sama pripeljala z močnimi motorji,” poudarja Leopold. Stereotip “moški spredaj, dekle zadaj” v praksi vsekakor ni tako zelo zasidran kot morda še pred leti. Da pa bi bilo dekle spredaj in njen spremljevalec zadaj, pa Leopold na srečanju še ni opazil. Morda še ne …


ALICE COOPER,JESUS CHRIST SUPERSTAR

Preberite še:
Nekoč ekscentrični rock zvezdnik, ki je ušel smrti, zdaj igra Heroda


GREGOR ZONTA

Preberite še:
Zakaj se nekdanji zvezdnik resničnostnega šova pri 36 letih da krstiti?

Le “pozitiva”

V Mirni Peči je bil tudi Toni Janc, pravnik, velik ljubitelj športa, 13 let motorist in “abonirani” udeleženec te prireditve. Pravi, da ima srečanje posebno karizmo.

MIRNA PEC
AJDA HRIBAR

“Ker se nas zbere toliko, je to res lepa priložnost, da opozorimo nase. To je treba doživeti, sama pozitiva. Opozarjamo, da se je končala zima in da se na cesto vračajo motoristi. Shoda z 12 tisoč udeleženci ni mogel spregledati nihče,” prometnovarnostni vidik izpostavlja Trebanjec, ki je tako kot njegovi številni somišljeniki po prireditvi naredil “še en krog”.

Ranljivejši, vendar …

Med 12 tisoč udeleženci seveda niso vsi goreči verniki. Vseeno pa Toni razkriva, da je presenetljivo veliko udeležencev zelo zbrano sodelovalo pri maši, ki je bila ob blagoslovu in druženju ena od treh točk dnevnega reda na shodu.

“Vsi se zavedamo, da smo na motorju veliko ranljivejši kot sicer. Vsak se karseda trudi za svojo varnost, a je vseeno vesel, če ima še kakšnega angela varuha. Lahko si omisliš najboljše gume, čelado in ostalo, a najbolje je, da te stvari ostanejo nepreizkušene.” Naj bo torej previdnost “spodaj” združena s pomočjo “od zgoraj”.


AMINO DE SANTIAGO

Preberite še:
“Camino te postavi pred ogledalo in te pripelje, kamor moraš priti”


NAHUEL HUAPI

Preberite še:
Slovenec, ki je bil v Argentini 20 let nepremagljiv


KIDS WATCHING TV

Preberite še:
Ateisti, moški, otroci in zgodba, ki je presenetila celo zdravnike

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.