Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Ob 160. obletnici prikazovanj v Lurdu razglasili nov čudež

Nossa Senhora de Lourdes

CC

Urška Leskovšek - objavljeno 11/02/18

Sestra Bernadette Moriau je bila čudežno ozdravljena 11. julija 2008, čudež pa so razglasili po 10 letih

Na 160. obletnico prvega Marijinega prikazanja v Lurdu je francoski škof iz Beauvaisa Jacque Benoit-Gonin razglasil nov čudež  ̶ ozdravljenje sestre Bernadette Moriau.

Sestra Bernadette, frančiškanka Presvetega Srca Jezusovega, skoraj 40 let ni mogla hoditi. Med letoma 1968 in 1975 je imela štiri operacije hrbtenice. Nosila je opornico na nogi in uporabljala voziček. Leta 1980 so razglasili, da je popolnoma invalidna.

Ni prosila za ozdravljenje

Danes 79-letna sestra je šla julija 2008 na romanje v Lurd. Tam v votlini, kjer se je prikazovala Marija, ni prosila za ozdravljenje, ampak za spreobrnitev svojega srca in da bi zmogla prenašati svojo bolezen.

Nekaj dni po vrnitvi iz Lurda je med češčenjem Najsvetejšega in blagoslovom bolnikov močno občutila Jezusovo prisotnost. V svojem telesu je zaznala nenavadno toploto, opisuje v videu, ki ga je na svoji spletni strani objavila Škofija Beauvais.


SISTERS OF SAINT CLARE

Preberite še:
Red, ki se je v Slovenijo vrnil po 200 letih


SARA AHLIN DOLJAK

Preberite še:
Sara Ahlin Doljak: Zaradi bolezni ne more govoriti, a je še vedno uspešna odvetnica

Medicinske razlage ni

Ko se je vrnila v svojo sobo, je začutila klic, naj sname opornico na nogi. Takoj je lahko hodila brez pomoči. Prav tako je prenehala z močnimi dozami morfija, ki jih je prej potrebovala zaradi hudih bolečin.

Poseben medicinski urad v Lurdu, ki preučuje čudeže, se je več let ukvarjal s primerom, a medicinske razlage za ozdravljenje ni našel.

Gre za že 70. čudež, razglašen v francoskem Lurdu, ki po 18 Marijinih prikazanjih med 11. februarjem in 16. julijem 1858 še do danes ostaja eno najbolj priljubljenih romarskih središč sveta.




Preberite še:
Molitev, ki Mariji ne daje izbire


VIRGIN

Preberite še:
10 stvari, ki jim je Marija rekla ne


GEMMA

Preberite še:
Kate Winslet in Leonardo DiCaprio rešila življenje mamici, oboleli za rakom

Tags:
bolezenMarija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.