Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 22. julija |
Aleteia logo
Blogi
separateurCreated with Sketch.

Ali smo stari ali pa kristjani

WEB3 SURPRISE MAN SHOCK EYES MARIO ANTONIO PENA ZAPATERIA CC BY-SA 2.0

MARIO ANTONIO PENA ZAPATERÍA | CC BY-SA 2.0

Marko Rijavec - objavljeno 22/01/18

Če je škandalozno, je evangeljsko

Kakor v leru je teklo življenje dveh mož iz Betsajde, mirno in spokojno kakor vožnja z letalom od Bruslja do Ljubljane. Kljub vsemu človeštvo še ni natuhtalo letala, ki bi se moglo izogniti turbulencam, zdi pa se, da je prav te špranje v človeški popolnosti dodobra natuhtal Bog in jih še naprej spretno uporablja, da od časa do časa, ko je to pač potrebno, zatrese človeku tako ljubo zaspanost.

Če smo pošteni, se pravzaprav doslej še nismo zavedli, da s spreobrnjenjem, ki ga Kristus tako potrpežljivo oznanja že dve tisočletji, sami sploh še nismo imeli konkretnega opravka. Za nas je to samo beseda za spremembo, s katero se seveda strinjamo, vse dokler se ta ne dotakne našega udobja.


GIRL

Preberite še:
Kako biti dobra reklama za našo vero?

Tako vzdihujemo nad brutalnimi spremembami vremena in se ob tem hudujemo nad Trumpom, ki ne podpira pariškega sporazuma, a se v trgovino, ki je petsto metrov od našega doma, kar brez slabe vesti zapeljemo z avtomobilom in tam v nedeljo kupimo majico made in Bangladesh, s katero smo zase prihranili dobrih pet evrov.

Pravzaprav bi nas moral odziv dveh bodočih apostolov osupniti. Iskreno mislim, da sta se imela za dobra moža, za poštena človeka, ki sta z obdobjem mladostnega iskanja že opravila in živela tako, kot se spodobi.


WEB 3 WATER

Preberite še:
Svinjarija na našem obrazu je lahko pogubna

Zato je bil zanju strašanski napor že slišati, kaj šele potem tudi sprejeti dvom v njune začrtane tirnice in iti za Besedo, ki je rekla: “Pojdita drugam. Poskusita drugače.” To je namreč spreobrnjenje in to pomeni verovati evangeliju, dobri novici: obrniti se, ko misliš, da si na pravi poti, in iti v drugo smer. Živeti drugače.

Ne samo drugače od drugih ljudi, ampak predvsem drugače, kot si sam živel doslej.

Pomislite na kaj takega. Zdelo se vam bo škandalozno in nič kaj “cerkveno”. In če je tako, potem je res evangeljsko. Ker moramo razumeti, da evangelij ne dopušča možnosti starih kristjanov. Ali smo stari ali pa kristjani. Da se ne bomo razumeli narobe: ali rasemo ali pa smo že prenehali rasti.


FBI

Preberite še:
To je film, ki ga Slovenci nismo smeli videti


KAROL WOJTYŁA, JAN PAWEŁ II W GÓRACH

Preberite še:
Smučarski podvigi papeža Janeza Pavla II.

Blog je bil najprej objavljen kot uvodnik tednika Družina.

Tags:
spreobrnjenje
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.