Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Spoznajte dekle z Downovim sindromom, ki ruši vse stereotipe

DOWN SYNDROME,MISS MINNESOTA,MIKAYLA HOLMGREN

Mikayla Holmgren - Dancer with Down Syndrome via Facebook | Fair Use

Sophia Swinford - objavljeno 13/12/17

"Rada bi bila luč, ki širi sprejemanje"

Ko je Mikayla Holmgren, 22-letna študentka na univerzi Bethel v ameriški zvezni državi Minnesoti, prejela vabilo za sodelovanje na lepotnem tekmovanju za najlepšo Minnesotčanko, je vedela, da ga vsekakor mora sprejeti.

Že leta 2015 prejela naziv najosupljivejše mladenke

Mikayla pleše že od šestega leta starosti, leta 2015 pa je prejela naziv junior miss amazing, torej najosupljivejše mladenke v tej zvezni državi. Danes medije navdušuje kot prva ženska z Downovim sindromom, ki je kdaj sodelovala na tekmovanju za mis Minnesote.

[protected-iframe id=”3383be991f1ad19ced288ffe33396c64-133580111-130919046″ info=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FMikayla.InspirationalDancer%2Fposts%2F1423019281067130&width=500″ width=”500″ height=”730″ frameborder=”0″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no”]

Na tekmovanju je prejela nagrado the spirit of miss USA in nagrado direktorja prireditve. Za ameriško televizijsko mrežo CBS je povedala: “Resnično sem vesela, da mediji poročajo o moji zgodbi in da bo zanjo izvedelo čim več ljudi.”

MIKAYLA HOLMGREN
YouTube - Wochit News

Učiti otroke in delati kot manekenka

Toda Mikayla še zdaleč ni končala svojega poslanstva. V prihodnosti si želi plesati, poučevati otroke in s svojo zgodbo pomagati drugim. Oktobra je na Facebooku objavila zapis:

“Upam, da bom še naprej plesala. Otroke bi rada učila o umetnosti. In zelo rada bi delala kot manekenka. Želim si samostojnega življenja in si še naprej prizadevati za vključevanje v družbo. Rada bi bila luč, ki bo ožarjala sprejemanje.”

Naj ta luč zasije v vseh kotičkih sveta.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja AleteiePrevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.